Comença la VII edició del camp de treball internacional Reading life in the rocks al Geoparc Mundial UNESCO Conca de Tremp-Montsec

20 joves d’entre 18 i 23 anys i d’11 països diferents realitzaran tasques de manteniment del patrimoni cultural, natural i paisatgístic de la zona durant quinze dies.
 
Explicacio geologia
photo_camera Comença la VII edició del camp de treball internacional Reading life in the rocks al Geoparc Mundial UNESCO Conca de Tremp-Montsec.

El municipi de Talarn (Pallars Jussà) acull entre el 4 i el 18 d’agost la setena edició del camp de treball internacional Reading life in the rocks, que organitza la Direcció General de Joventut i gestiona la Coordinadora Rural de Catalunya (CRUC), amb la col·laboració del Geoparc Mundial de la UNESCO Conca de Tremp – Montsec, els ajuntaments de Talarn, de Salàs de Pallars, de Senterada i el Consell Comarcal del Pallars Jussà.

Les tasques del Camp de Treball estan vinculades a la restauració de camins vers al patrimoni cultural. En aquest sentit, els joves portaran a terme actuacions de manteniment en tres indrets de la zona del Geoparc Mundial UNESCO que seran tutelades per membres de la brigada i/o voluntaris experts de cada municipi implicat: 

  • Recuperació i neteja dels voltants del conjunt eremític de Sant Cebrià a Salàs de Pallars, continuant amb les tasques iniciades en l’edició anterior.
  • Actuacions d’adequació i millora al voltant del pou del gel a Talarn.
  • Millora del camí històric entre les localitats de Naens i Bruguet al municipi de Senterada. 

Els joves han estat rebuts pels representants de cada una de les institucions implicades que han donat la benvinguda a aquesta nova edició. Complementàriament, des del Geoparc Mundial de la UNESCO s’ha realitzar una explicació sobre aquesta important distinció i una explicació geològica a camp per destacar els trets més distintius d’aquest ric patrimoni. 

Durant el dia de visita i prospecció territorial realitzaran una excursió a la zona nord del Geoparc per conèixer la zona de la Vall Fosca i el Parc Nacional d’Aigüestortes i estany de Sant Maurici, gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de la Torre de Capdella.

Finalment, a banda de participar en aquestes tasques, els joves tindran l’oportunitat de conèixer altres parts del territori amb tot un ventall d’activitats lúdiques, com la visita a l’Epicentre, el centre de visitants del Geoparc, al Museu de la Conca Della d’Isona, a les Botigues Museu de Salàs de Pallars, a la Central Hidroelèctrica de Talarn, al conjunt monumental del Castell de Mur, amb el suport de l’Ajuntament de Castell de Mur, i als actes culturals de la Festa Major de Talarn, entre altres.

La divulgació del territori com a objectiu principal

Reading life in the rocks és un camp de treball que es va iniciar l’any 2013. Els joves, durant aquests anys, han anat realitzant tasques a diferents indrets del Geoparc.
Els joves participants en el Camp de Treball, de països diversos, poden descobrir el ric patrimoni de l’àmbit del ja declarat Geoparc Mundial UNESCO Conca de Tremp-Montsec i fer-se conscients de la importància de la seva conservació.

Justament amb aquesta voluntat de difondre les particularitats de tot el territori Geoparc, es preveu que el camp de treball internacional es pugui dur a terme en altres municipis en pròximes edicions.