CiU i ERC signen l’acord de govern i d'estabilitat per a l’ajuntament de Tremp

S'han complert les previsions i CiU podrà recuperar una alcaldia que, aquesta campanya, tenia entre les seves prioritats. L'acord entre CiU i ERC comportarà que el convergent Joan Ubach sigui escollit nou alcalde de Tremp i la republicana Maria Pilar Cases serà la primera tinent d’alcalde.

22_1704p
photo_camera Joan Ubach, el nou alcalde de Tremp. Foto: noticiesdelaterreta.com.

Aquest dimarts i en el marc del Parc del Pinell, Joan Ubach, candidat de CiU a l’alcaldia de Tremp, i M. Pilar Cases, candidata d’ERC, han signat un acord, amb l’aval de les federacions comarcals dels dos partits i de 8 dels 13 regidors de l’ajuntament de Tremp, sense descartar que durant l’estiu es pugui incorporar algun regidor del grup socialista.

Segons ERC, "aquest acord per a la legislatura 2015-2019 sorgeix, per una banda, de la necessitat de renovació i de canvi a l’Ajuntament de Tremp que emana dels resultats de les eleccions municipals i per una altra de la voluntat de bastir un acord dels Ajuntaments i el Consell Comarcal que reforci el paper exterior de la comarca. El document signat, fruit de la concertació dels respectius programes electorals, té com a objectiu aconseguir una ciutat i una comarca on les persones puguin viure-hi millor, vol impulsar la transparència, facilitar l’accés dels ciutadans i ciutadanes a les institucions així com implicar l’Ajuntament de Tremp en el procés nacional que viu el país".

Entre altres punts, l’acord fa referència a la creació de diferents consells de participació ciutadana (esports, cultura, infància, etc), la incorporació de Tremp a Jussactiu o la retirada de diferents accions judicials interposades per l’actual Alcalde, que es consideren innecessàries i d’elevat cost per l’Ajuntament.

La revisió de l’empresa de gestió de l’aigua i el preu que paguen els veïns, la continuació de les accions de promoció econòmica en l’àmbit agroalimentari o geològic, la revisió del Pla Urbanístic per fer-lo més proper a les persones o l’impuls de noves accions de caire empresarial són altres dels punts que s’impulsaran.