TURISME RESPONSABLE

El Cinquè Llac, finalista en uns premis internacionals de turisme a Londres

El Cinquè Llac és una ruta circular de senderisme responsable i sostenible, en 5 etapes, per l'Alt Pirineu i ha rebut una menció especial dins la categoria de millor contribució a l'economia local

El Cinquè Llac
photo_camera Imatge d'una de les rutes del Cinquè Llac/CCPJ

La proposta de vacances de turisme El Cinquè Llac ha estat finalista als prestigiosos premis de turisme responsable World Responsible Tourism Awards que s'han entregat aquest dimecres en el marc de la fira de turisme World Travel Market de Londres. El projecte del Pallars Jussà ha competit amb altres iniciatives internacionals provinents de països com Sudàfrica, Estats Units o Índia. A més a més, El Cinquè Llac ha rebut una menció especial 'One to watch' (iniciativa a tenir en compte) dins la categoria de Millor contribució a l'economia local. El Cinquè Llac és una ruta circular de senderisme responsable i sostenible, en 5 etapes, per l'Alt Pirineu. L'itinerari és de mitja muntanya i assequible a tota mena d'aficionats. Les etapes transcorren pels Pallars i l'Alta Ribagorça.

Durant més de 100 km el senderista descobreix indrets com el pla de Corts, la vall Fosca i la vall de Manyanet o el llac de Montcortès. Un dels principals valors de la ruta és que la major part del recorregut es fa per camins de ferradura i corriols de muntanya (62%), alguns recuperats per a l'ocasió i d'altres ja marcats pels respectius consells comarcals. Si bé en cada etapa hi ha trams per pista (26%) i carretera (12%).

El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constante Aranda i representants del projecte El Cinqué Llac a Londres el 7 de novembre del 2018. (horitzontal)

Es tracta d'un projecte que va sorgir de la iniciativa privada i ha comptat, des de la seva fase inicial, amb el suport del Consell Comarcal del Pallars Jussà. L'ens comarcal va assumir la inversió d'arranjament i senyalització inicial dels itineraris, i hi ha col·laborat amb assessoraments i promoció turística.

L'objectiu és aconseguir que sigui una destinació turística referent en qualitat i en sostenibilitat, tot consolidant el desenvolupament econòmic local del territori i la creació d'ocupació a la comarca.

comentaris