25.05.2022 |
Viure als Pirineus

TREMP

Chakir el Homrani: "És prioritari dotar d'oportunitats al Pirineu per assegurar l'equilibri territorial"

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha dit des de Tremp que ''és prioritari'' dotar d'oportunitats als veïns de tots els municipis del Pirineu per ''assegurar l'equilibri territorial''. El Homrani ha explicat que les dades són una realitat i ha afegit que el global del Pirineu està 14 punts per sota pel que fa a la mitjana catalana de la taxa d'activitat i 11 punts per sota en la taxa d'ocupació.

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, acompanyat del president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constante Aranda, passejant per un carrer de Tremp el dia 16 de gener del 2019. (horitzontal)
El conseller de Treball durant la seva visita a Tremp.
Chakir el Homrani: "És prioritari dotar d'oportunitats al Pirineu per assegurar l'equilibri territorial"

El conseller ha dit que confia en el desplegament territorial de les polítiques actives del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) per contribuir al desenvolupament econòmic i el mercat laboral. Pel que fa a la diagnosi de cada territori i a la redacció d'estratègies concretes s'ha mostrat partidari de fer-ho amb el consens de les administracions locals i comarcals per tal de potenciar les seves especificitats.

El conseller de Treball s'ha reunit amb l'alcalde de Tremp, el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà i ha visitat el nou espai 'Enrique Vicente' de l'Associació Alba Jussà, adreçat a l'atenció de les persones amb discapacitat i problemàtica de salut mental. El Homrani s'ha interessat de manera especial pel dia a dia dels usuaris del centre i ha conegut de primera mà la importància del servei de transport públic perquè aquests joves es puguin desplaçar al centre cada dia.

El conseller ha destacat el valor del treball conjunt en l'àmbit del treball i els aspectes de caràcter social. 

El Pallars Jussà és una comarca que està inclosa en el programa 'Treball a les 7 comarques' que promou projectes de caràcter integrat que combinen, en el marc d'un pla d'execució anual, accions ocupacionals i de desenvolupament local a les set comarques que tenen una major necessitat de reactivació econòmica: l'Anoia, el Baix Ebre, el Montsià, el Pallars Jussà, la Ribera d'Ebre, el Ripollès i la Terra Alta.

El conseller ha destacat les potencialitats del Pallars Jussà en el món del vi i la ramaderia, sobretot pel que fa a la producció de corder de raça xisqueta.

El Homrani ha destacat que actualment el Departament atorga a l'Ajuntament de Tremp més de 400.000 euros amb subvencions per al foment de l'ocupació i el desenvolupament econòmic local. Al Pallars Jussà, el Departament destina 1,6 milions d'euros a polítiques d'ocupació amb diversos programes de Garantia Juvenil i d'orientació i qualificació professional, així com d'altres projectes com el de Treball a les 7 comarques, on precisament el Consell Comarcal s'encarrega d'executar les accions de suport al sector turístic, desenvolupament sostenible i en l'àmbit dels serveis socials.

Chakir el Homrani: "És prioritari dotar d'oportunitats al Pirineu per assegurar l'equilibri territorial"
Comentarios