EMPRENEDORIA

Míriam San José Cirera, de Guàrdia de Noguera, guanya el Premi Jove Emprenedor 2023 del Pallars Jussà

El projecte de casa rural Montcel ha suposat la rehabilitació d’un edifici que en altres temps havia estat la rectoria de Guardia de Noguera.
WhatsApp Image 2024-02-24 at 08.31.08
photo_camera Míriam San José Cirera ha estat la guanyadora del Premi Jove Emprenedor/a 2023 del Pallars Jussà / CCPJ

El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha celebrat avui l’acte de lliurament del premi Jove Emprenedor/a del Pallars Jussà 2023 en què s’han presentat a concurs 9 projectes empresarials encapçalats per joves.

El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Ramon Jordana, ha fet el lliurament dels 1.500€ amb que està dotat el primer premi a la Míriam San José Cirera. Aquesta emprenedora, amb orígens pallaresos, ha optat per enfocar el seu projecte de vida cap a un turisme rural de qualitat i alhora crear sinèrgies amb altres iniciatives de turisme actiu de la comarca per donar a conèixer la riquesa del territori entre els seus visitants.

WhatsApp Image 2024-02-24 at 08.22.52
Foto de família dels participants en la 21a edició del Premi Jove Emprenedor/a del Pallars Jussà / CCPJ

El segon premi del certàmen, dotat amb 1.000€ ha estat per l’Antonio Zamorano de l’empresa Mundo Canyon, dedicada als esports d’aventura, principalment al descens de barrancs. Zamorano ha instal·lat la seva activitat a la Pobla de Segur, on, segons ell mateix indica hi ha una gran concentració de barrancs que converteixen la zona en la capital del barranquisme de Catalunya.

El tercer premi, dotat amb 500€ ha recaigut en Núria Cunill, de l’empresa La Tartera, ubicada a la Pobla de Segur. Aquest és un obrador de pastisseria amb espai de degustació on s’elaboren productes fets del dia amb decoracions de fruita natural i flors comestibles.

Miriam san José Cirera

L’acte de lliurament dels guardons ha tingut lloc a l’Epicentre, Centre de visitants del Geoparc, i ha inclòs també la presentació de la Xarxa d’Emprenedores Pallareses.

Per la seva part, el President del Consell, Ramon Jornada, ha volgut remarcar el fet que “de 9 projectes presentats a concurs, 7 estan liderats per dones. Aquesta dada ja no hauria de ser destacable perquè en els últims anys d'història del premi aquesta ha estat una tendència que s'ha mantingut. És innegable doncs com les dones emprenedores estan sent un component fonamental en la transformació del nostre territori.”

En aquesta 21a edició del Premi Jove Emprenedor/a del Pallars Jussà, organitzada per l’Oficina Jove i el Centre d’Empreses Innovadores del Pallars Jussà, s’han presentat a concurs un total de 9 projectes, dels quals el gruix principal estan relacionats amb el turisme sostenible en els seus diferents vessants, altres tenen a veure amb la imatge personal, els serveis, la comunicació empresarial o l'atenció als animals. Sectors molt diversos però que tots ells donen resposta a les necessitats d’una societat moderna i en transformació.