ESPAIS DE CREACIÓ

Casa Guilla de Santa Engràcia inicia un programa de residència per a creadors artístics

L’Allotjament rural ofereix un espai innovador per inspirar a un grup d’artistes anglesos.
Casa Guilla 2
photo_camera Casa Guilla està situada a Santa Engràcia, al municipi de Tremp / pallarsjussa.net

Casa Guilla (Fox House), situada a Santa Engràcia, al municipi de Tremp, ha iniciat un projecte innovador per oferir una experiència digital i humana única als seus visitants. La iniciativa consisteix en mapejar punts d'inspiració de la comarca i connectar-los amb NFT (Tokens No Fungibles: actius digitals únics que representen la propietad o l'autenticitad d'un element digital, com art, música, vídeos i mems, entre d'altres) creats pels 'artistes residents'.

Aquesta primera residència artística neix de la co·laboració entre Fox House i R100 Studio amb l’ objectiu de crear un espai d'acollida perquè els artistes explorin les dimensions multifacètiques del permís dins dels seus processos creatius. La selecció dels convidats l’ha fet el Harry Yeff i la Laura Morris gestora de l’allotjament i apassionada de l’art. Els artistes han estat triats no només pel seu talent creatiu sinó també per la seva obertura a provar coses noves i qüestionar la seva disciplina. Entre els creadors, hi ha músics, oradors, videògrafss, ballarins contemporanis, cantants i creadors digitals amb presència a instagram: mazzlenaylor, dahexd, reepsone, tbaocreate, Wawacreate, sarahcoraliefillet, siwaldron , hannahmarshall______, portraitxo, hausofila.

Casa Guilla 3
Casa Guilla està situada a Santa Engràcia, al municipi de Tremp / pallarsjussa.net

L'objectiu del projecte és no només destacar Casa Guilla i la seva comunitat única d'empreses locals, sinó també fomentar la diversitat i creativitat dins del sector turístic del  Pallars Jussà. Els visitants podran desbloquejar els tokens en llocs d'inspiració, interactuar amb ells i col·leccionar-los per obtenir recompenses. A més, es promourà la participació dels usuaris, ja que se'ls animarà a compartir la seva pròpia inspiració a les seves xarxes socials, creant consciència sobre aquest petit però màgic espai. El programa  ja està en marxa, gràcies a una subvenció inicial de tourbit i un equip entusiasta. La primera residència es desenvoluparà aquesta setmana.

A la  llarga, les obres geolocalitzades no només mostraran la regió, sinó que també construiran una biblioteca d'inspiració que pot donar suport a negocis locals i crear una economia circular a través de la interacció dels visitants amb aquests punts d'interès. Morris, té previst obrir les seves portes a nous creadors residents com a mínim dues vegades  l'any per anar ampliant aquesta col·lecció.

Casa Guilla, amb aquesta iniciativa, no només ofereix una estada única als seus hostes sinó que també contribueix a la promoció de la regió i a la creació d'una comunitat creativa i diversa. Podeu seguir l’evolució d’aquest projecte a l’instagram de @foxhouselife.