EMPRENEDORS

Carla Roset, jove emprenedora de la Pobla de Segur, fabrica i ven productes cosmètics artesanals

Els productes cosmètics de Carla Roset es comercialitzen amb la marca The Handcrafted Factory, que ella mateixa va registrar. 
photo_camera Carla Roset al seu obrador de la Pobla de Segur/FS

Carla Roset és una jove emprenedora de la Pobla de Segur. A VIURE ALS PIRINEUS la vam conèixer i la vam entrevistar el setembre passat per a la secció Joves del Pirineu. La Carla respira optimisme i transmet alegria i energia positiva. Ens explicava que sempre havia volgut crear la seva pròpia empresa, CR Habitatges, i que es dedicava a la gestió d'habitatges turístics. La jove i vital emprenedora ha tingut ara una nova iniciativa, la fabricació i comercialització de productes cosmètics d'alta qualitat, naturals i ecològics. Un projecte fet realitat, en uns moments complicats i incerts, però amb la determinació i l'empenta que la caracteritza. I tot des de la Pobla de Segur, al Pallars Jussà.

Carla Roset ens ensenya el seu petit obrador al centre de la Pobla de Segur i ens explica amb passió el seu projecte: elaborem i comercialitzem sabons, sabons pel cos, xampús, condicionadors, mascaretes, tot 100% natural i ecològic, diu. És una idea que porta cuinant des de fa cinc anys i que tan bon punt la meva mare va trobar la fórmula, m'hi vaig llençar de cap, després de provar-ho una i deu vegades i veure que els resultats eren del tot positius.

Els productes cosmètics de Carla Roset es comercialitzen amb la marca The Handcrafted Factory, que ella mateixa va registrar. Roset diu que vam triar aquest nom, la fàbrica artesanal, perquè tots els nostres productes estan fets 100% a mà, un per un i el procés d’elaboració no supera els trenta sabons o xampús. Són productes cosmètics de molta qualitat i amb una personalitat molt definida, el planeta no pateix per fabricar els nostres xampús i sabons, assegura. Per aquest motiu només treballa amb productes reciclables, evitant generar residus per mantenir un model sostenible i bio responsable. Garantim que cap dels nostres productes ha estat testat amb animals, assegura.

dav

Cada detall, des de l’envolcall fins als paquets, estan pensats, fets a mà i personalitzats per a cada client. Tots els productes han estat elaborats de forma manual, tots els sabons tallats també a mà, per garantir-ne la seva qualitat i assegurar que mantenen les seves propietats naturals. Tots els ingredients utilitzats durant el procés d'elaboració són d'origen 100% botànic. D'aquesta manera aprofitem al màxim els beneficis orgànics per a la cura del cos, ens diu Roset. 

Procés d’elaboració

Carla Roset ens explica que al seu obrador fabriquen i curen tots els sabons i estan sotmesos a un procés de curació de quatre setmanes, ens diu, perquè porten molts components que necessiten reposar i assecar-se. Els xampús i els condicionadors els fabriquen en una hora, però els sabons segueixen tot un procés d’elaboració molt reposat i pautat.

Tots els nostres sabons estan fets i tallats a mà

Sabons caoli oliva

Comercialització directa

Ara mateix venen a través d’Instagram perquè la web està en construcció, però assegura que serà una plataforma molt atractiva per a la venda online. No volen tenir una botiga física pròpia, però ja hi ha molta gent que ens ha escrit i trucat perquè han provat els nostres productes cosmètics. En un futur pròxim volen ser presents en algunes botigues especialitzades del sector de la cosmètica, establiments amb un concepte sostenible, molt natural i proper. Tenen previst que aquestes botigues tinguin els seus sabons, a part de la seva pròpia web de venda directa. La relació directa amb el nostre client és el millor. Tens el retorn de la informació, aquest feedbach és brutal, afirma Carla Roset.

La relació directa amb el nostre client és el millor. Tens el retorn de la informació, aquest feedbach és brutal

El catàleg

El catàleg de The Handcrafted Factory ofereix uns productes d’alta qualitat però alhora a uns preus molt competitius. Sovint els productes naturals acostumen a deixar els cabells greixosos, però nosaltres hem aconseguit que això no passi, assegura Carla Roset.

IMG-20200612-WA0001

Actualment The Handcrafted Factory es troba instal·lada en un obrador provisional, un espai petit. La demanda està creixent molt i ja estan mirant un obrador força més gran a la Pobla. La nova instal·lació ens permetrà produir més, amb les mateixes garanties de qualitat, i respectant tot el procés artesanal, assegura il·lusionada.