CURSES PER MUNTANYA

La Cabanera 2023, la versió més alpina de la cursa de muntanya de la Vall Fosca

Bona part de la cursa transcorre per damunt dels 2000 metres i per la zona del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.
La Cabanera
photo_camera Una edició anterior de la Cabanera de la Vall Fosca / Joan Llimiana

El 15 de juliol tindrà lloc la 4a edició de La Cabanera, que aquest any presenta un recorregut molt més alpí ja que bona part de la cursa transcorre per sobre dels 2000 metres i per la zona del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. En aquesta edició ja s’ha recuperat la participació d’abans de la pandèmia i s’espera arribar prop dels 200 participants.

La filosofia de la cursa, que sortirà del Pla de Toveria, ubicat per sobre del poble de Capdella, és donar a conèixer els camins del municipi, i potenciar la participació popular. És per això que hi ha dos recorreguts, un de més exigent, d’uns 22 km i 1.400 m de desnivell, i un segon itinerari més curt, d’uns 11 km i 730 m de desnivell.

LaCabaneraJoanLlimi-12
Una edició anterior de la Cabanera de la Vall Fosca / Joan Llimiana

Un dels beneficis principals de la Cabanera és que en cada edició es recuperen camins antics que ja queden oberts i que posteriorment se senyalitzen. D’aquesta manera s’amplia la xarxa de camins i es recupera patrimoni del municipi. En aquesta edició s’ha recuperat el camí de l’Escala Blanca, que s’utilitzava a l’hivern per accedir de manera segura a la zona d’Estany Gento.

En acabar la cursa, els participants gaudiran d’un dinar a la carpa habilitada per La Cabanera i se celebrarà l’acte de lliurament de premis.

La Cabanera està coorganitzada per un seguit de voluntaris i voluntàries, l’Ajuntament de la Torre de Capdella i el Club d’Esquí de la Pobla de Segur. És possible també gràcies a la col·laboració d’empreses del municipi i de la comarca, que fan la seva aportació a través dels premis.

LaCabaneraJoanLlimi-153
Una edició anterior de la Cabanera de la Vall Fosca / Joan Llimiana

Pel que fa a col·laboradors del municipi han col·laborat els següents: refugi de Colomina, Museu Hidroelèctric, Casa Sastre, hotel Montseny, Alberg La Torre, càmping Vall Fosca, Calçats Villaverde, Casa Fonso, bar les Mines - Vale Moto, Casa Llop, CR HABITATGES, hotel Vall Fosca, Buggy natura, Casa Teresina, Ca d'Antema, refugi Casa Bigodé, L'Argilosa, L'Era del Marxant, hotel Arturo i bar Felip.

De la resta de la comarca s’ha comptat amb una important col·laboració també de ROIA Ecològica dels Pirineus i de la fàbrica de cervesa CTRETZE. La cursa compta també amb altres col·laboradors com Sportlast, Aneto o Wala.

INSCRIPCIONS: www.cabanera.cat