BIBLIOTEQUES

La Biblioteca Pública Maria Barbal i el Geoparc Orígens presenten la guia de lectura “Ciències de la Terra

La guia promou el gust per la lectura i difon llibres i recursos per al públic infantil i juvenil.
entrada biblioteca Tremp
photo_camera Entrada a la Biblioteca Pública Maria Barbal de Tremp / tremp.cat

Amb l’objectiu de promoure el gust per la lectura i apropar les Ciències de la Terra, la Biblioteca Pública Maria Barbal, el Geoparc Orígens amb la col·laboració de l’Entorn d’Aprenentatge de Tremp i l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, han elaborat la guia “Ciències de la Terra: Geoparc Mundial Unesco Orígens” que ofereix un conjunt de llibres i recursos destinats al públic infantil i juvenil.

Guia de lectura ciències de la terra

A diferència d’altres guies bibliogràfiques, aquesta fa incidència principalment en recursos relacionats amb la zona del Geoparc. Les 26 publicacions que hi surten descrites es troben ordenades per edats i aporten els coneixements per adquirir una nova manera de mirar la terra que trepitgem i els paisatges que ens envolten. Així doncs ajuden a comprendre millor el Geoparc Orígens, un territori extraordinari per a l’observació, l’aprenentatge i el gaudi d’aquestes ciències.

Aquesta és la primera guia vinculada amb temàtiques com són la geologia, la paleontologia o la mineralogia. En un futur proper es pretén anar oferint altres guies bibliogràfiques sobre castells, natura, tradicions, etc.

Aquest document es pot consultar en format digital a la web del Geoparc Orígens i servirà de suport a famílies i centres d’ensenyament.

Guia de lectura:
https://www.geoparcorigens.cat/wp-content/uploads/2022/05/GUIA_LECTURA_CIENCIES-DE-LA-TERRA_def.pdf