EQUIPAMENTS

El nou camp de futbol de la Pobla de Segur entrarà en funcionament a començaments d'any

L'alcalde de la Pobla de Segur, Marc Baró, ha expressat la seva satisfacció per haver pogut fer realitat una reivindicació que ve de molt lluny.
Nou camp de futbol de la pobla de Segur 2
photo_camera Treballadors ultimant la primera fase de les obres del nou camp de futbol de la Pobla de Segur / FS

Les obres del nou camp municipal de futbol de la Pobla de Segur avancen a bon ritme i abans de Nadal estarà acabada la primera fase, fet que permetrà que pugui entrar en funcionament a començaments d'any. La construcció del nou camp de futbol es va adjudicar a l'empresa poblatana Miquel Rius S.A. per un import de 1.009.000 euros, disposa de gespa artificial i substitueix l’actual camp de terra, que tenia més de 80 anys d’antiguitat,

L'alcalde de la Pobla de Segur, Marc Baró, ha expressat la seva satisfacció per haver pogut fer realitat una reivindicació que ve de molt lluny. Baró explica que fa vuit anys es van presentar a les eleccions municipals amb el compromís de fer realitat el nou equipament. Vam buscar el finançament, primer a través d'un Pla de Foment del Turisme, que ens va permetre la remodelació del Parc Municipal Alcalde Boixareu, i després la construcció del nou camp de futbol a la zona de l'estació, detalla Baró.

Marc Baró: "Vam prometre el nou camp de futbol i, després de vuit anys de treball intens, aquí tenim avui el resultat"

El nou camp de futbol s'ha aixecat al barri de l'Estació de la Pobla de Segur, a tocar de la Plaça de les Pobles. i s'ha finançat pràcticament amb recursos del propi ajuntament, complementats amb una subvenció de 92.000 euros de la Diputació de Lleida. Marc Baró assegura que aquesta és una d'aquelles obres que marquen un abans i un després i el municipi en sabrà treure un gran rendiment. L'alcalde afirma que la Pobla de Segur ha estat sempre molt vinculada al futbol, d'aquí han sortit futbolistes que han anat a jugar a grans equips i ara disposarem d'una instal·lació de primer nivell. Per Baró, el nou equipament serà, sens dubte, molt beneficiós per al club i l'Escola de Futbol, però també per a la promoció del municipi, perquè ens permetrà organitzar estades esportives i formacions del Centre de Formació Professional d’Esports de Muntanya, entre altres esdeveniments.

Nou camp de futbol de la pobla de Segur 1
Les obres del nou camp de futbol de la Pobla de Segur ja es troben molt avançada / FS

 

Un projecte d'alt nivell

El projecte tècnic, redactat pel despatx d'arquitectura Jordi Carreras Güell, s'ha estudiat de manera que es pot executar en tres fases. El nou camp de futbol de la Pobla de Segur disposa de grades per al públic i un petit edifici de serveis. Queda emplaçat a l'extrem est de la Plaça de les Pobles, en una zona de sòl urbà no consolidat. La diferència de nivell entre la cota del camp de futbol i la Plaça de les Pobles ha estat aprofitada per a ubicar-hi la graderia del públic. L'accés al camp de futbol, des del vestidors i des de la plaça, és a través d'una escala i una rampa accessible, situada al lateral sud-oest del camp.

Edifici de serveis

La segona fase de l'obra preveu la construcció de l'edifici de serveis. S'aprofita el desnivell de 3 metres, per allotjar el magatzem de pista. L'edifici es completa amb un porxo que farà la funció de vestíbul principal de l'equipament. Al fons sud del camp de futbol es disposa d'una zona de 7 metres d'amplada per a l'escalfament dels jugadors.

comentaris