03.10.2022 |
Viure als Pirineus

Aliments del Pallars continua col·laborant amb l'Escola de Pastors

Al taller d'especejament, que s'ha realitzat a Tremp, hi han participat un total de 16 alumnes

IMG_1938
Una imatge del taller
Aliments del Pallars continua col·laborant amb l'Escola de Pastors

L’Ajuntament de Tremp, a través del programa Al teu gust, aliments del Pallars, ha col·laborat en una nova edició de l’Escola de Pastors de Catalunya impartint un taller on els alumnes han après a especejar carn de corder i pollastre.

Com en l’edició anterior, l’Escola de Pastors de Catalunya ha allargat les sessions teòriques del curs amb un mes més que ha dividit en setmanes temàtiques de cabdal importància per a la formació dels alumnes, una al mes de maig, una al juny, una al setembre i la darrera, al mes d’octubre.

Per a la formació d’aquesta setmana, l’Escola de Pastors ha comptat amb la col·laboració de productors adherits al programa que impulsa l’Ajuntament de Tremp, Al teu gust, aliments del Pallars. Concretament, el carnisser Josep Bastús ha estat l’encarregat d’impartir el taller d’especejament de carn on ha ensenyat les pautes de tall a l’hora d’especejar carns en general, centrant-se en la pràctica del corder i del pollastre.

De la quinzena d’alumnes que han participat al taller ja n’hi ha alguns que tenen intenció de dedicar-se al sector carni però la resta també s’han mostrat molt interessats, i han valorat molt la participació activa en els diferents processos d’especejament, ja que la idea que tenen en ment són explotacions on es tanqui el cicle productiu.

Durant la setmana, els alumnes de l’Escola de Pastors també treballaran la transformació de productes làctics de la mà d’un mestre formatger i com treure el màxim rendiment dels seus productes a través de la cuina.

Aquesta iniciativa de col·laboració entre Al teu gust, aliments del Pallars i l’Escola de Pastors de Catalunya pretén buscar el valor afegit a través de la transformació del producte. Així mateix, promociona els productors locals i els dona visibilitat, alhora que també dona eines als futurs productors lligats a la terra que surten de l’Escola de Pastors.

Aliments del Pallars continua col·laborant amb l'Escola de Pastors
Comentarios