AGRICULTURA

Agricultura realitza cremes controlades a Bóixols per a millorar les pastures dels ramats

Actuen sobre la vegetació llenyosa per afavorir l'entrada dels ramats i la regeneració de les pastures.
Cremes controlades Agricultura
photo_camera Agricultura i Agents Rurals realitzen cremes controlades a Bóixols / Agents Rurals

Efectius d'Agricultura, en col·laboració amb els Agents Rurals, estan realitzant, aquests dies, cremes controlades per a la millora de pastures a Bóixols, al terme municipal d'Abella de la Conca, al Pallars Jussà. Actuen sobre la vegetació llenyosa per afavorir l'entrada dels ramats i la regeneració de les pastures.

Crema de pastures

L'objectiu de les cremes controlades de vegetació és donar continuïtat a una labor cultural ancestral a les comarques de muntanya com era la crema de pastures, sense que això posi en perill les masses forestals arbrades. Alhora, serveixen per mantenir i millorar amb el foc la coberta vegetal i afavoreixen un herbatge més tendre i fresc i el pas dels animals, tant domèstics com cinegètics. Igualment, la reducció de la quantitat de vegetació seca acumulada incideix en una menor intensitat dels incendis forestals que hipotèticament puguin afectar aquests indrets.

Cremes controlades Agricultura 2
Crema controlada a Bóixols / Agricultura

Una eina de prevenció d’incendis forestals

Les cremes s'executen durant els primers mesos de l'any en espais i terrenys forestals de Catalunya. La majoria de cremes es fan a sol·licitud de ramaders, ajuntaments o espais d'especial protecció. Les cremes controlades de vegetació, a banda de ser una bona eina de prevenció d'incendis forestals d'hivern i primavera a les comarques del Pirineu, s'apliquen amb diferents objectius.