34 voluntaris s’encarreguen del gran recapte de primavera al Pallars Jussà

L’associació de voluntaris APROP i els Serveis Socials gestionen la recollida d’aliments en 5 supermercats de Tremp

P1040405_4320x3240
photo_camera Gran recapte de primavera al Pallars Jussà

Els voluntaris de l’associació APROP que participen en el “gran recapte de primavera” a Tremp esperen recollir entre 3 i 4 tones d’aliments, con en l’edició de la primavera de l’any passat.

Des dels Serveis Socials del Consell Comarcal, que coordinen la recollida, s’han mostrat satisfets perquè en cada edició se superen les expectatives pel que fa al nombre de persones que desinteressadament s’impliquen en la recollida, cosa que ha permès fer una millor cobertura dels punts de recapte.

El material recollit engreixarà les prestatgeries del banc d’aliments del Pallars Jussà que atén més de 110 famílies amb dificultats de la comarca i que aquest servei els abasteix de productes bàsics per assegurar la seva alimentació. Només a Tremp es distribueixen cada mes entre 2 i 2,5 tones d’aliments, per tant el material del recapte servirà per abastir el banc d’aliments durant menys de dos mesos. Segons els seus responsables, els recaptes són molt importants però no suficients, i han destacat altres vies de subministrament com els fons de la Unió Europea, les aportacions d’urgència del Consell Comarcal o les aportacions de persones anònimes que ajuden a tenir sempre plenes les prestatgeries.

El recapte ha comptat amb la col·laboració de 5 supermercats de Tremp on els voluntaris informen els usuaris sobre la campanya i sobre els aliments més necessaris com són llegums, llet, oli, conserves o cereals infantils, entre d’altres i tots ells de primera necessitat. Un cop acabada la campanya, els mateixos voluntaris ordenaran els productes segons la seva caducitat per anar-los distribuint durant els propers mesos.

comentaris