27.05.2022 |
Viure als Pirineus

3.000 persones passegen per l’itinerari entre Pobla i Salàs en els primers 6 mesos

Més de 3.000 persones han utilitzat l’itinerari de natura que discorre pel marge dret de l’entorn de l’embassament de Sant Antoni, 6 mesos després de la seva posada en funcionament.

fira pobla
Els resultats es van presentar en el marc de la fira Promopallars.
3.000 persones passegen per l’itinerari entre Pobla i Salàs en els primers 6 mesos

El President del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constantí Aranda, que va presentar aquests resultats en el marc de la fira Promopallars de la Pobla de Segur, ha valorat molt satisfactòriament aquests resultats tant pel nombre d’usuaris que ha obtingut, com pel valor afegit que aporta aquest projecte al model turístic de la zona.

Donat que es preveu que sigui durant els propers mesos d’estiu el punt àlgid d’utilització d’aquest itinerari, des del Consell s’estudia la possibilitat d’instal·lar un comptador d’usuaris automàtic per tal d’obtenir dades més fiables sobre el nivell d’ús d’aquest sender.

Aquest recorregut compta amb un traçat de 6,75kms que voreja l’embassament de Sant Antoni entre la Pobla de Segur i Salàs de Pallars. Comunica així aquestes poblacions a peu i en bicicleta, i facilita l’accés als espais de bany d’aquesta zona.

Aquest camí ha suposat per als municipis de la Pobla de Segur i Salàs de Pallars la descoberta d’una part del l’embassament que quedava d’esquena a l’ús de la gent i obre també la possibilitat d’habilitar noves zones de bany.

L’èxit d’aquesta ruta té a veure tant amb la suavitat del traçat, sense gairebé desnivells que s’adequa a tot tipus de caminants, com a un paisatge molt agradable.

3.000 persones passegen per l’itinerari entre Pobla i Salàs en els primers 6 mesos
Comentarios