Joan Talarn reclama a la banca i a l'Estat invertir en caixers automàtics al món rural

El president de la Diputació de Lleida compareix en la Comissió de Despoblament i Repte Demogràfic del Senat que avalua l'exclusió financera
Joan Talarn Senat
photo_camera El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, en la compareixença al Senat./ Diputació Lleida

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha reclamat a la patronal del sector financer i a l'Estat "una solució a l'exclusió financera en la qual es troben els municipis rurals, que passa per revertir les seves pròpies desinversions al territori", segons ha defensat aquest dijous en la Comissió de Despoblament i Repte Demogràfic del Senat. A canvi d'aquestes inversions en caixers automàtics o sistemes per accedir a diners en efectiu, Talarn ha dit que des de les administracions locals poden valorar "col·laboracions públiques, públiques, equitatives i que assoleixin la inclusió financera d'aquells municipis ara exclosos" per no poder accedir a efectiu. A la demarcació de Lleida, hi ha 136 municipis sense accés directe a cap entitat bancària.

En la compareixença, Joan Talarn ha explicat que, actualment, existeixen 136 municipis de les comarques de Lleida, Pirineu i Aran sense accés directe a cap entitat bancària, xifra que representa el 58% dels 231 municipis de la demarcació i que afecta directament més de 45.000 persones. Segons dades de l'Idescat, la demarcació de Lleida disposa de 222 oficines bancàries "per a 440.000 habitants distribuïts de forma altament desequilibrada dins el territori", segons ha remarcat Talarn.