MÓN RURAL

Aprèn a elaborar productes alimentaris artesanals a l’Escola Agrària del Pallars

L’Escola Agrària del Pallars imparteix el curs ‘Eines per a la transformació agroalimentària de muntanya’, que s’iniciarà el pròxim mes de setembre

IMG_004 Vista genèrica (portada)
photo_camera Sessió pràctica a l’obrador És Pallarès de Tremp (Pallars Jussà) /Escola Agrària Pallars

Vols aprendre a elaborar els teus propis productes? T'agradaria treballar en una empresa del sectoragroalimentari? Tens una  idea emprenedora i vols tirar endavant un negoci de transformacióagroalimentària?

Et presentem el curs ‘Eines per a la transformació agroalimentària de muntanya’,una oferta parcial del Cicle Formatiu de Grau Superior de Processos i Qualitat en la Indústria Alimentària, que ofereix l’Escola Agrària del Pallars, un centre escolar públic del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya situat a Talarn (Pallars Jussà). 

IMG_006 Elaboració paté (cos text)(Foto: Pràctiques del procés d’elaboració de patés a l’obrador de l’empresa Carns Bastús de la Pobla de Segur / /Escola Agrària Pallars)

L'objectiu d’aquest curs de formació professional (FP) de l’Escola Agrària del Pallars és poder ajudar als actuals i futurs productors alimentaris en la seva capacitació i potenciar la seva incorporació i continuïtat al sector. I és que el sector agroalimentari ofereix grans oportunitats laborals. A la zona de muntanya, durant els últims anys, s'han instal·lat molts productors que es dediquen al sector alimentari i han anat sorgint diversos projectes de nova creació o iniciatives que han donat continuïtat a explotacions agrícoles i ramaderes tradicionals, innovant en l'elaboració de productes propis.

Aprendre practicant, un dels pilars de l’FP

Els alumnes que cursin aquests estudis aprendran el procés d’elaboració de productes alimentaris artesanals, com ara els formatges, les conserves vegetals, els patés, els iogurts, les girelles... També coneixeran tots els detalls sobre la tecnologia alimentària, l'anàlisi dels aliments, la comercialització en la indústria alimentària, la nutrició i la seguretat alimentària, la preparació i la conservació dels productes de muntanya i un llarg etcètera.

Des del centre es potencia una formació pràctica, gràcies a les visites tècniques que s’efectuen a empreses agroalimentàries del Pirineu, les classes d’elaboració de productes alimentaris que es realitzen a diversos obradors i les sessions que tenen lloc al laboratori del centre.

IMG_004 Vista genèrica (portada)(Foto: Sessió pràctica a l’obrador És Pallarès de Tremp (Pallars Jussà) del curs ‘Eines per a la transformació agroalimentària de muntanya’ de l’Escola Agrària del Pallars)

A més a més, els alumnes realitzen la Formació en Centres de Treball, unes pràctiques i estades formatives que permeten a l’alumnat conèixer en primera persona el món laboral, obtenir una formació adaptada a un lloc de treball específic i treballar en instal·lacions i amb tecnologies d’un projecte empresarial real.

El curs ‘Eines per a la transformació agroalimentària de muntanya’ té una durada d’un curs acadèmic i es realitza en grups molt reduïts d’estudiants, que permet assegurar la qualitat i la personalització de la formació.

Uns estudis amb molt de futur

Després de finalitzar el curs de l’Escola Agrària del Pallars, els més inquiets a nivell formatiu,poden seguir estudiant i finalitzar el cicle formatiu en un segon curs a l’Escola Agrària de l’Empordà o en altres centres públics i privats de Catalunya, la qual cosa els permetrà obtenir la titulació oficial de tècnic superior en Processos i Qualitat en la Indústria Alimentària.

IMG_005 Elaboració bolets (cos text)(Foto: Pràctiques del procés d’elaboració de les conserves de bolets de l’Escola Agrària del Pallars a l’obrador És Pallarès de Tremp )

Tot i això, aquests estudis ofereixen una doble sortida professional: l’alumnat pot treballar en empreses transformadores de productes agroalimentaris (sector carni, lacti i derivats, fruites i hortalisses) o bé, crear una empresa pròpia de transformació agroalimentària.

Si t’agradaria treballar en el sector agroalimentari, aquesta és la teva! Contacta amb nosaltres i t’ajudarem a resoldre els teus dubtes: 973650179 o [email protected].Comencem les classes al setembre, t’esperem a l’Escola Agrària del Pallars amb els braços ben oberts!

comentaris