25.01.2022 |
Viure als Pirineus

Presentació del llibre “Patrimoni medieval de la Cerdanya i el Capcir”

L’acte tindrà lloc aquest divendres a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell

Patrimoni Cerdanya
Portada del llibre "Patrimoni medieval de la Cerdanya i el Capcir"
Presentació del llibre “Patrimoni medieval de la Cerdanya i el Capcir”

L’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell acollirà aquest divendres la presentació del llibre Patrimoni medieval de la Cerdanya i el Capcir, de Rafael Dalmau Editor. L’acte començarà a les vuit del vespre. El llibre aplega, per primera vegada i en un sol volum, el patrimoni medieval de la Cerdanya, el Capcir i l’Alt Conflent, així com els municipis d’Arsèguel, Cava i el Pont de Bar, actualment de la comarca de l’Alt Urgell, que històricament havien format part del comtat de Cerdanya.

Municipi a municipi, l’obra recull i descriu d’una manera precisa i acurada els edificis preromànics, romànics i gòtics, els elements mobiliaris, portalades, campanars i absis d’esglésies, ponts, castells i torres, necròpolis, frontals d’altar, baldaquins, majestats, marededéus, frescos i retaules de l’àmbit territorial cerdà.

L’obra, coordinada per l’historiador i arqueòleg cerdà Oriol Mercadal, és acompanyada per una magnífica mostra fotogràfica a tot color a càrrec d’Emili Giménez, i complementada per un marc històric realitzat amb la col·laboració dels historiadors Jean-Louis Blanchon, Jordi Bolòs, Sebastià Bosom, Carles Gascón i Oliver Vergés, aquests dos darrers molt vinculats amb el món cultural de l’Alt Urgell a través de la seva pertinença a l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell.

En la presentació hi intervindran Julio Quílez, director de l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell, Rafael Català, director de Rafael Dalmau Editor, Oriol Mercadal, coordinador de l’obra i Carles Gascón, autor de la part dedicada a la contextualització històrica de la baixa edat mitjana a la Cerdanya.

Presentació del llibre “Patrimoni medieval de la Cerdanya i el Capcir”
Comentarios