01.12.2021 |
Viure als Pirineus

Carrasco, Álvarez i Vilchez porten el múixin català a l'èxit mundial

Els Campionats del Món de múixing sobre terra celebrats a Polònia han estat testimonis, un cop més, de l’altíssim nivell del múixing català. Una brillant actuació en forma de triple podi amb títol mundial de Víctor Carrasco en DBM, el subcampionat d’Olga Álvarez en DCWV i el bronze d’Enrique Vilchez en DSM1

3
Olga Álvarez (club AEM) al podi
Carrasco, Álvarez i Vilchez porten el múixin català a l'èxit mundial

Aquests dies a Szamotuly-Kozle, Polònia, s’han celebrat els Campionats del Món de múixing sobre terra que organitza la International Federation of Sleddog Sport (IFSS), amb 350 atletes i més de 1.000 gossos participants. Evidentment, no hi podien faltar els múixers catalans que una vegada més han demostrat un nivell a l’alçada de les millors potències internacionals d’aquest esport.

2

Víctor Carrasco i la Rona conquereixen l’esglaó més alt

L’atleta de Vallbona d’Anoia (club AEM) un autèntic especialista en la disciplina, acumula un palmarès extraordinari, però encara no tenia el títol mundial de la IFSS a la seva butxaca. Això sí, venia en un gran estat de forma després de sumar el seu segon títol consecutiu de campió d’Europa de bikejoring a Itàlia.

El Víctor i la seva gossa Rona han demostrat la seva qualitat en categoria DBM (Bikejoring masculí sènior) en una cursa dura i ràpida de 6,3 quilòmetres celebrada en un dia fred i un circuit enfangat. I per acabar-ho d’adobar, han hagut de remuntar per acabar primers. Amb un temps de 23’10, han superat a Viktor Sinding-Larsen amb 23’29 i Daniel Huber amb 23’36. Una prova que demostra la gran igualtat de la competició és que entre el Víctor i el cinquè classificat només hi ha hagut 34 segons de diferència.

Una competició que va començar amb una petita caiguda en la primera mànega del divendres, on van registrar el quart millor temps. Per primera vegada, l’organització els va donar un dia de descans fins a la final del diumenge, on el circuit estava impracticable: “Hi havia molt fang i el gran repte era mantenir-se sobre la bicicleta sense caure. Vam caçar els dos primers i un cop en segona posició i assegurat el subcampionat, vam prémer l’accelerador al màxim per posar-nos primers. És un somni fet realitat”.

4

Olga Álvarez completa una setmana de somni

A l’igual que el Víctor, Olga Álvarez (club AEM) també ha tirat d’experiència i talent per acabar pujant al segon esglaó del podi d’aquests Campionats del Món junt amb el seu gos Nix. L’esportista catalana de la selecció RFEDI s’ha emportat el subcampionat en categoria DCWV (Canicròs Femení Veretans), només per darrere de la corredora britànica Kim Mazzucca.

Un altre resultat per emmarcar després del títol mundial aconseguit només fa una setmana als Campionats del Món de gossos nòrdics celebrats el 18 i 19 de novembre a Falzé di Piave (Itàlia), organitzats per la World Sleg Dog Association (WSA).

A Itàlia, la barcelonina va trobar molt bones sensacions i una bona compenetració amb el seu gos Sheppard, i ja anunciava que a Polònia la lluita seria més gran, amb un nivell més elevat de rivals, una cursa més ràpida i un recorregut tècnic. Factors que no han impedit que sumi un nou èxit al seu extens palmarès.

Una prova de la qual l’Olga en destaca, també, el terreny especialment delicat que es van trobar: “La pluja va deixar molt fang i feia que alguns trams fossin complicats, amb moltes relliscades. Això ha provocat canvis en les posicions de la general i un esforç intens de persones i animals”.

Però l’èxit català en aquesta cita de Polònia no acaba aquí perquè l’Enrique Vilchez (Club GOSesport Catalunya) i el seu gos Helios han aconseguit un brillant bronze en categoria Patinet 1 gos Masculí.

Enllaços d’interès

Classificació general

Carrasco, Álvarez i Vilchez porten el múixin català a l'èxit mundial
Comentarios
Entrando en la página solicitada Saltar publicidad