Ander Mirambell consolida les opcions olímpiques amb un top 20 al Canadà

El pilot català va completar un cap de setmana molt regular al seu traçat talismà i va finalitzar 17è a la Copa del Món de Whistler de skeleton. Amb aquest segon Top 20 consecutiu es situa 19º del rànquing mundial

amber
photo_camera Amber Mirambell a a la Copa del Món de Whistler de skeleton

Allà va debutar com a atleta olímpic a Vancouver 2010 i va aconseguir-hi el seu millor resultat en una Copa del Món, amb una 14º posició. El circuit canadenc de Whistler és, sens dubte, especial per a Ander Mirambell, que en la prèvia de la prova el va definir com “el circuit més ràpid i difícil del món”. Un escenari on, per cert, s’hi celebrarà el Campionat del Món 2019.

Ander-1

I en aquest context, el cap de setmana del català va ser molt complet, amb un altre Top 20 (el segon després d’acabar 16º a Park City) que el situa entre els 20 millors del món amb 224 punts, un pas important de cara a estar present als Jocs Olímpics d’Hivern de PyeongChang 2018.

La superficie no estava en el seu millor estat a la sortida, de manera que va arrencar des del carril esquerre enlloc de l’habitual carril dret. Un element que no va impedir que completés una primera baixada molt regular, on Mirambell va arribar als 140,6 km/h de velocitat punta per acabar 17è de 30 participants. Ja en la segona baixada i amb una estratègia ambiciosa, una petita errada de pilotatge va condicionar en certa mesura el resultat. “A la corba onze he pujat massa al peralt i he perdut lleugerament el control del trineu. Això m’ha desviat de la traçada en les següents quatre corbes i fins i tot m’he colpejat amb el mur a la 16, i tinc el colze com una pilota de tennis” va relatar el català.

Amb tot, una 15º posició en la segona mànega i 17º final en la general que li suposa 88 punts més al rànquing de la Federació Internacional. Ara Mirambell tindrà uns dies de descans fins a la pròxima cita, ja dins del circuit europeu, a la Copa del Món de Winterberg (Alemanya) el 8 de desembre.