Sant Joan de l'Erm celebra un Campionat de Catalunya de Múixing Terra sota zero

L’experiència organitzativa de GOS Àrtic va permetre gaudir d’un gran esdeveniment per començar la temporada.
Múixing 1
photo_camera Sant Joan de l'Erm celebra el Campionat de Catalunya de Múixing Terra / FCEH

El Parc Natural de l’Alt Pirineu va presentar, aquest 6 i 7 de novembre, unes condicions meteorològiques més pròpies de ple hivern que de mitjans de tardor. L’estació de Sant Joan de l’Erm va rebre, amb temperatures de fins a 6 graus sota zero i un vent que accentuava la sensació de fred, els prop de 70 múixers que van disputar el Campionat de Catalunya de Múixing sobre Terra sprint i mitja distància.

Malgrat les dures condicions ambientals, els circuits presentaven un estat impecable per a la celebració de la competició, que inaugurava la Lliga Catalana de Múixing i Canicròs 2021-2022. Això, sumat al bon ambient habitual entre els practicants d’aquest esport, van marcar la tònica de la competició. Sens dubte, es palpava en l’ambient les ganes de tornar a competir després d’una aturada llarga i forçada.
Múixing 2

19 modalitats en competició

En les categories dels participants més joves, Asiel Wernli (CE Vic) va ser el campió en Canicròs 1 gos infantil, mentre que en Vehicle 4 gossos júnior ho va ser Ieltxu Autillo (Federació Basca), amb Eric Hurtado (GOSesport) campió de Bikejoring 1 gos júnior. En Vehicle 6 gossos MD, Carles Franch es va imposar a Sergi Puig (Fed. Basca) i Eloi Contreras (CEB), així com Lomeña (GOSesport) ho feia en Vehicle 4 gossos. En Vehicle 6 gossos es va viure un dels duels més emocionants i igualats, on Lázaro Martínez (AEM) es va endur finalment el títol amb només quatre segons de marge respecte a Montse Claverol (GOSesport).

I per finals ajustats, el que es va viure en una de les categories més disputades del cap de setmana, el Bikejoring 1 gos, on Daniel Artero (AEM) va ser el més ràpid dels dos dies en un final d’infart on va superar per mig segon a Marcel Gual (GOSesport). Va completar el podi Victor Carrasco (AEM). En dones, Lali Masriera (GOSesport) es va proclamar campiona de Catalunya per tres segons de marge sobre Marta Barrufet (AEM), i amb més de dos minuts sobre Sandra Bendig (CCLF).

En Bikejoring 1 gos Veterans, Laura Cuatrecases (CCLF) va pujar a l’esglaó més alt del podi, acompanyada de Gisela Vives (CCLF). En homes, Javier Torres (CE Vic) s’imposava a Sergi Subirana (GOSesport) i Ramón Forcada. Per últim, en Bikejoring 1 gos nòrdic, Walia Caler (GOSesport) va ser la més completa, amb Paquita Abarca (GOSesport) segona i Olga Álvarez (AEM), tercera. En homes, Pep Bru (GOSesport) va vèncer al seu company de club, Pablo Ruiz Garcia.

Múixing 3

En Scooter 1 gos, Jordana Salvadó (CCLF) s’enduia la victòria per davant de Raul Franco (GOSesport) i Marc Palacios (AEM), mentre que en 2 gossos Daniel Artero (AEM) feia el mateix, seguit en la classificació per Oriol Cardona (GOSesport) i Francisco Justícia (CCLF).

En la darrera de les modalitats, el canicròs, en 1 gos Olga Álvarez (AEM) liderava un podi íntegrament format per representants de l’AEM, seguida de Tamara Willems i Liubov Zhestareva. En homes, Marcel Reymundi (AEM) s’imposava a Jordi Viladrich (CE Vic).

En canicròs veterans, Laura Cuatrecases (CCLF) era la millor del cap de setmana, seguida de Nati Aler (GOSesport) i Mar Rierola (CE Vic). En veterans homes de menys de 50 anys, Javier Torres (CE Vic) es feia amb el triomf, seguit de Toni Cuadra (CCLF), mentre que en més de 50 anys el més ràpid era Oro Hurtado (GOSesport), que va superar a Javier Moré (GOSesport).