HOQUEI GEL

Catalunya-Euskadi d’hoquei gel aquest Nadal a Puigcerdà

Quatre anys després de celebrar-se l’última edició, les dues potències de l’hoquei gel estatal tornaran a veure’s les cares el pròxim 28 de desembre de 2021 a la pista de gel de Puigcerdà.
Hoquei-Gel-Veterans-Seleccións-Catalunya-VS-Euskadi
photo_camera Catalunya-Euskadi d’hoquei gel aquest Nadal a Puigcerdà / Atelier Fotogràfic

En un signe més de retorn a la normalitat prèvia a la pandèmia, el pròxim 28 de desembre la pista de gel de Puigcerdà acollirà un nou xoc entre les seleccions de Catalunya i Euskadi d’hoquei gel. Un duel amb certa tradició al darrere que ara feia quatre anys que no tenia lloc. El darrer va ser el 2017, també a Puigcerdà, amb victòria catalana. 

Amb l’organització de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH) i el suport de les institucions i entitats locals, les festes nadalenques tornaran a comptar amb un partit entre dues seleccions amigues i amb potent arrelament social i esportiu en l’hoquei gel estatal.

I és que s’espera que bona part dels jugadors que conformen les plantilles dels equips masculí i femení siguin del C.G. Puigcerdà i el FC Barcelona, en el cas de Catalunya, i del CHH Txuri-Urdin, pel que fa al País Basc.

Poques hores abans d’acabar l’any, Puigcerdà viurà un dimarts d’ambient festiu on l’hoquei gel, protagonista habitual de la vida quotidiana de la zona, serà el gran reclam. La jornada comptarà amb la celebració de dos partits –masculí i femení–, l’horari i l’ordre dels quals està pendent de confirmació.

Les entrades per a la doble cita del 28 de desembre ja estan a la venda a la pàgina web de la FCEH, a un preu promocional que incrementarà lleugerament més endavant, en funció del mes en què s’adquireixin. A més de les entrades per a cada partit, també es pot adquirir el pack Tot en 1, que inclou l’accés als dos partits per un preu més econòmic.

El cara a cara, favorable a Catalunya

El 2008 va ser l’any d’estrena d’aquest enfrontament, a Vitòria-Gasteiz, amb victòria catalana per 3-5. No va ser, però, el debut oficial de la selecció, que va iniciar el seu camí el 2003 amb un duel davant el combinat de Bèlgica. Des de llavors, el balanç entre Catalunya i Euskadi és favorable als primers per tres victòries a una, a més d’un empat.

Les dues seleccions tenen un pes significatiu a l’hoquei gel espanyol, on el C.G. Puigcerdà, el FC Barcelona i el CHH Txuri-Urdin han dominat les competicions estatals els darrers anys. La Lliga n’és un clar exemple, ja que s’ha de viatjar fins a la temporada 2015-2016 per trobar un campió que no sigui català o basc (CH Jaca).