A punt la sisena edició de la Cursa Rialp Matxicots

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimarts la roda de premsa de presentació de la sisena edició de la Cursa Rialp Matxicots, que se celebrarà els dies 19 i 20 de setembre en aquest municipi del Pallars Sobirà.

Cursa_Rialp_Matxicots_001_VR
photo_camera Imatge de la presentació de la cursa.

La presentació ha comptat amb el vicepresident tercer de la Diputació de Lleida i alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, acompanyat per regidors de l’ajuntament i organitzadors de la cursa. Sabarich ha afirmat que amb l’ajuda de la Diputació de Lleida aquestes curses posen en valor els espais naturals i els pobles de les comarques lleidatanes, aportant molt valor afegit al territori. “Amb la sisena edició de la cursa Matxicots Rialp esdevé capital de les curses de muntanya a Catalunya”.

Sabarich ha explicat el fort impacte econòmic que suposa pel municipi i per la comarca del Pallars Sobirà ja que es preveuen més de 900 corredors. Es treballa conjuntament amb el consistori per a què l’impacte turístic i econòmic tingui continuïtat durat tot l’any a través de l’espai Matxicots. El diputat Sabarich ha indicat que “es pretén que la marca Rialp sigui el referent de l’esport de muntanya, com a segell de qualitat en l’àmbit esportiu”. Seguidament, el director tècnic, Txema Ubach, ha assenyalat que s’han organitzat 4 tipus de recorreguts per oferir als corredors nous horitzons i reptes, així com per donar a conèixer nous paisatges de la comarca i ampliar la promoció turística del Pallars Sobirà.

El dissabte 19 de setembre, els corredors podran disputar dues curses: Extrem de 82 quilòmetres i Trail de 52 quilòmetres. Ambdues tenen un recorregut circular que passa per la Vall d’Assua, la baixada del Pic de Montorrojo, per la coma d’Espòs, arribant als estanys de la Mainera.

El diumenge 20 de setembre, els organitzadors han preparat dues curses: una mitja marató de 21 quilòmetres i, una nova modalitat, la caminada de 12 quilòmetres. Els organitzadors han destacat la gran acollida de la cursa Matxicots any rere any. En aquesta edició han afirmat que més del 80% dels inscrits són corredors de fora del Pallars Sobirà. Els organitzadors han agraït la feina feta pels més de 150 voluntaris i sobretot han destacat que un dels majors atractius de la cursa és el seu recorregut per cims de muntanya i la gran implicació dels veïns dels pobles per on transcorre.

El responsable de comunicació Víctor Giró ha assenyalat que la cursa es retransmetrà en directe durant tot el cap de setmana a través d’internet (www.rialpmatxicots.cat) i els corredors, com a novetat, estaran geolocalitzats.

comentaris