La Seu d'Urgell vol ser capital dels esports a la natura

Aquest és un dels objectius que l'alcalde Albert Batalla defensa des del primer dia que va accedir a l'alcaldia de la ciutat. En aquest sentit, l'edil acaba de rebre una molt bona notícia aquesta setmana: la Seu d'Urgell acollirà el Congrés Europeu d'Esports a la Natura el 2017. Segur que, un cop més, la ciutat sabrà aprofitar l'oportunitat i farà un pas en l'objectiu d'esdevenir una ciutat de referència en l'ambit dels esports a la natura: les condicions hi són totes i les ganes i l'ambició també hi són. 

EOS 2
photo_camera Imatge de la delegació urgellenca que ha viatjat a Irlanda.

Aquest dijous la Seu d'Urgell ha defensat la seva candidatura per acollir el Congrés ENOS'2017 davant dels membres del plenari d'aquest certamen que s'està celebrant a Newcastle, ciutat d'Irlanda del Nord. La Seu d'Urgell, que competia amb la ciutat de Marsella (França) a l'hora de ser l'amfitriona d'aquest congrés bianual, ha estat finalment la ciutat escollida per l'edició de 2017.

La junta directiva d'ENOS ha valorat “molt positivament” el dossier presentat i defensat per la delegació catalana -formada per l'Ajuntament de la Seu d'Urgell i INEFC- encapçalada per l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla. Els responsables d'ENOS han tingut en compte el potencial de turisme i esport a la natura que ofereix la Seu d'Urgell i la comarca.

En la defensa de la candidatura hem volgut destacar la intensa relació de la ciutat amb l'esport, amb la natura que ens envolta i també l'experiència en l'organització de congressos. Els hem convençut i treballarem aquest dos anys per fer un gran congrés i aprofitar aquesta oportunitat”, ha manifestat Albert Batalla tot just haver estat nomenats per acollir aquest congrés el 2017.

Cal remarcar que el Congrés ENO'S 2017 serà organitzat conjuntament per l'Ajuntament de la Seu d'Urgell i l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (INEFC). Aquest congrés és obert a la participació d'agents vinculats al turisme, l'esport, el medi ambient i el desenvolupament local que té com a objectiu compartir estratègies de desenvolupament en activitats esportives en el medi natural.

L'alcalde urgellenc ha afegit al respecte que “La Seu té la vocació de ser una de les capitals dels esports a la natura del Sud d'Europa, i acollint un congrés d'aquestes característiques és una oportunitat per aconseguir aquest objectiu, donar-nos a conèixer i reivindicar-nos”.

El Congrés ENO'S es va iniciar el 2011, any que el va organitzar la ciutat d'Annecy (França), l'any 2013 ha va fer Liptovsky Mikulas (Eslovàquia), i aquest 2015 ho ha fet Newcastle (Irlanda del Nord).