HOQUEI GEL

Puigcerdà acollirà la celebració del Mundial d’Hoquei Gel Sub-18

El torneig en format lligueta decidirà quina de les sis seleccions participants mereix ascendir a la Divisió II Grup A
Puigcerdà Mundial d’Hoquei Gel Sub-18 1
photo_camera Presentació del Mundial d’Hoquei Gel Sub-18 al Club Poliesportiu Puigcerdà / @puigcerda_cat

A partir de l'17 de març i fins al dia 23, la pista de gel de la Puigcerdà acollirà la celebració del Mundial d’Hoquei Gel Sub-18 Divisió 2 Grup B que decidirà quina de les sis seleccions participants (entre les que es troba Espanya) mereix ascendir a la Divisió II Grup A

L’alcalde de Puigcerdà, Jordi Gassió, va destacar la importància que l’hoquei gel té a Puigcerdà, sent des de fa més de 65 anys un dels pulmons esportius que més oxigen aporta a la Vila: “La pràctica de l’hoquei gel a Puigcerdà no només significa el foment de la pràctica esportiva, sinó el conreu d’uns valors basats en el respecte, la formació, la disciplina, la perseverança, la humilitat, el treball en equip i el creixement personal”.

Puigcerdà Mundial d’Hoquei Gel Sub-18 2
Presentació del Mundial d’Hoquei Gel Sub-18 al Club Poliesportiu Puigcerdà / @puigcerda_cat

Gassió també va assenyalar que, per a la Vila de Puigcerdà, és tot un orgull que sis seleccions de països d’arreu del món visitin la població per competir i brindar hoquei de màxim nivell. En aquest sentit, el batlle va afirmar que aquest era precisament un dels principals objectius que es perseguien quan es va substituir la tanca perimetral de la pista per adaptar-la a la normativa vigent.

Així mateix, va animar tant a locals com a visitants a acudir als partits que tindran lloc a la Pista de Gel del Poliesportiu de Puigcerdà cada dia de competició a la una del migdia, a dos quarts de cinc i a les vuit de la tarda (partit d’Espanya sempre a aquesta hora). L’entrada serà gratuïta i, en cas de no poder-hi assistir, el torneig també es podrà seguir per streaming a través del canal de YouTube de FEDHielo TV.

Per la seva banda, Frank González, president de la Real Federación Española de Deportes de Hielo, va manifestar la voluntat de la federació de portar més competicions, torneigs, formacions i esdeveniments esportius a Puigcerdà per convertir la Vila en un referent mundial dels esports de gel.

Puigcerdà Mundial d’Hoquei Gel Sub-18 3
Presentació del Mundial d’Hoquei Gel Sub-18 al Club Poliesportiu Puigcerdà / @puigcerda_cat

També va destacar el nombre de persones que s’han traslladat fins al municipi per participar en el Mundial: aproximadament 200 entre àrbitres, equip mèdic, esportistes i staff per part de les sis seleccions que competiran per ascendir al Grup A de la segona divisió (Espanya, Xina, Chinese Taipei, Bulgària, Austràlia i Israel).

En aquest mateix sentit, González va destacar la bona acollida que tant la Federació com l’staff i les seleccions participants han rebut per part de les institucions, hotelers i vilatans i vilatanes. Des de la RFEDH estan convençuts que els locals i els aficionats nacionals i internacionals que acudin a la Vila per seguir la competició viuran una experiència molt completa i tindran l’espectacle esportiu assegurat.

La cerimònia d’inauguració se celebrarà just abans del primer partit de la selecció espanyola, aquest pròxim diumenge 17 de març, a les 19:45h a la Pista de Gel del Club Poliesportiu Puigcerdà. Us hi esperem a tots i a totes!