25.01.2022 |
Viure als Pirineus

RALLY DAKAR 2020

El pirinenc Jaume Betriu millor debutant i primer català del Dakar 2020

El nargorí ha estat la gran revelació, aconseguint el 'Rookie', és a dir, el premi al millor debutant amb un catorzè lloc final

Jaume Betriu Dakar foto 2
Jaume Betriu en una etapa del Dakar 2020/autobild.es
El pirinenc Jaume Betriu millor debutant i primer català del Dakar 2020

El pilot pirinenc Jaume Betriu (KTM) ha estat la gran revelació d'aquest Dakar 2020 i ha finalitzat de manera brillant el seu debut a la prova, aconseguint també l'honor de ser el primer català. El nargorí ha estat el 'Rookie', és a dir, el millor debutant a la classificació de l'edició 2020 amb un catorzè lloc final

Per la seva banda, Laia Sanz (Gas Gas), com és habitual, ha sigut la millor dona gràcies a la seva 18a posició a la general. Entre tots dos, en la setzena plaça, ha acabat Joan Pedrero (KTM).  

Sense sorpreses

No hi ha hagut sorpreses en l'última jornada del Dakar. 13 minuts llargs de renda i una etapa escurçada han sigut un coixí suficient perquè Ricky Brabec es quedés sense oposició i s'adjudiqués la primera edició del ral·li a l'Aràbia Saudita. 

Brabec, que s'ha convertit a més en el primer nord-americà que conquereix el Dakar, ha trencat l'hegemonia de les KTM, que s'havien emportat les 18 últimes edicions. El pilot d'Honda, que es va situar al capdavant de la classificació ja des de la tercera etapa, es pren així la revenja personal després que en l'última edició hagués d'abandonar per avaria quan anava líder quan faltaven només dues etapes per al final.

En l'última etapa, Brabec ha acabat segon darrere l'argentí Nacho Cornejo, també d'Honda. La jornada final no ha servit per canviar les posicions de podi. El xilè Pablo Quintanilla (Husqvarna) ha acabat segon en la classificació general i l'australià Toby Price (KTM), tercer. El castellonenc Joan Barreda, que va perdre l'última plaça en el podi en la penúltima jornada, ha rebut una penalització abans de la jornada final i ha acabat setè en la classificació general.

El pirinenc Jaume Betriu millor debutant i primer català del Dakar 2020
Comentarios