ESQUÍ

Els esquiadors catalans deixen empremta a la 1a Fase Copa Espanya

Esportistes de clubs catalans van pujar al podi en les tres disciplines disputades a Baqueira Beret.
CopaEspanyaBaqueira_2
photo_camera La competició es va celebrar a Baqueira Beret/FCEH

Dos mesos després de la prova inaugural de la Copa Espanya Audi U14|U16, celebrada a les instal·lacions indoor de Madrid SnowZone, el circuit dirigit per la Real Federación Española Deportes de Invierno (RFEDI) va reprendre la seva activitat a Baqueira Beret. Una 1a Fase molt competida, organitzada pel club CEVA, que va viure tres dies d’alta intensitat.

Arribar i moldre

Amb una previsió meteorològica que preveia gèlides temperatures durant el cap de setmana, la prova va arrencar divendres amb el Súper-G, que ja va deixar pistes de com anirien els resultats per als nostres esportistes.

En U14, Emma Blanxer (Llívia) va acabar segona classificada, a un segon i tres dècimes de la vencedora, mentre que Andrea Rodríguez (CEVA) va fregar el podi. En homes, triplet català encapçalat per Marc Ubeira (CAEI), seguit de Martí Cardeña (Llívia) i Sergio Fernández (CEVA).

En U16, Carlota Goula (LMCE) va ser la representant catalana al podi com a tercera classificada, mentre que just darrere seu va acabar la seva companya de club, Georgina Tarragó. En categoria masculina, els catalans U16 no van voler ser menys que els seus companys U14 i van firmar un altre triplet català. La victòria va ser per a Pau Valle (Granuec), seguit d’Aniol Torres (Granuec) i Lluc de Castellarnau (CAEI).

El Gegant i l’Eslàlom, en la mateixa tònica

L’endemà era el torn del GS en un matí més aviat ennuvolat, que va deixar un altre reguitzell de podis catalans. En U14, Emma Blanxer va obtenir, aquest cop sí, la victòria, mentre que Isabella González (CEVA) va acabar tercera. Per la seva part, Quim Magan (CANMC) va endur-se el triomf seguit de Martí Cardeña (Llívia). Roger Barceló (CANMC) va acabar quart a mig segon del podi.

En U16, van sumar els seus primers podis de la competició Georgina Tarragó, segona classificada, i Martina Llorens (Llívia), tercera. Aura Coronado (MLEC) va ser quarta a 22 dècimes de Llorens. En homes, nou triplet català format pel més ràpid, Aleix Aubert (LMCE), i seguit de Pau Valle i Aniol Torres.

Un intens cap de setmana que es va completar diumenge amb la darrera prova, un SL celebrat a l’Stadium de Beret. I els nostres esportistes van tornar a estar a l’altura. En U14, Isabella González va ser la millor en l’eslàlom, mentre que Emma Blanxer va firmar el seu particular triplet de podis amb una tercera posició. Margarita Brotons (CEVA) va ser quarta. Per la seva part, amb més de tres segons de marge, Marc Ubeira va ser el campió mentre que Roger Barceló va ser tercer, seguit de prop pel seu company del CANMC, Quim Magan, quart classificat.

En U16, Aura Coronado va ser l’única representant catalana al podi després d’acabar segona, tot i que s’hi va quedar a prop Carlota Goula, quarta. En homes, un més, i no per això menys valuós, triplet català al podi. Lluc de Castellarnau va ser el més ràpid, seguit d’Aleix Aubert i Pau Valle.

Resultats, tots ells, molt positius que refermen la bona tasca duta a terme per part dels clubs catalans i que, de ben segur, tornaran a demostrar-se en la 2a Fase de la Copa Espanya, del 21 al 23 de febrer a Sierra Nevada.