PIRAGÜISME D'AIGÜES BRAVES

El Parc Olímpic del Segre acull la 13ena edició de la Copa Internacional Pirineus

Enguany al Parc Olímpic del Segre prendran la sortida més de 300 palistes, de 23 països i de 4 continents.
Presentació Copa Pirineus canoe slalom-2
photo_camera El Parc Olímpic del Segre acull la 13ena edició de la Copa Internacional Pirineus / laseu.cat

El proper cap de setmana 18 i 19 de març tindrà lloc la 13ena edició de la Copa Internacional Pirineus al Pau (França), la qual continuarà els dies 25 i 26 de març al Parc Olímpic del Segre de la Seu d’Urgell.

La Copa Internacional Pirineus és una competició internacional plenament consolidada a ambdós costats del Pirineu. Aquesta prova atrau palistes de tot el món per la qualitat dels canals d’eslàlom de la Seu d’Urgell i Pau.

La competició va nàixer amb l’objectiu de crear un circuit de competicions del més alt nivell en els millors escenaris per a la pràctica del piragüisme d’eslàlom al Pirineu. Aquesta aposta esportiva, compta amb les organitzacions de Pau i de la Seu d’Urgell, dues ciutats de referència en l’eslàlom mundial. La Seu d’Urgell a més a més acollirà aquesta temporada una Copa del Món, del 31 d’agost al 3 de setembre de 2023.

Presentació Copa Pirineus canoe slalom-4
Presentació de la 13ena edició de la Copa Internacional Pirineus / laseu.cat

Un any més, les competicions de la Seu d’Urgell i de Pau són puntuables pel ranking mundial de la Federació Internacional de Canoa. També es competirà en Kayak Cross (fins ara anomenat Kayak Extreme), modalitat inclosa per primera vegada en el programa olímpic de París 2024.

Enguany al Parc Olímpic del Segre prendran la sortida més de 300 palistes, de 23 països i de 4 continents. Els resultats es podran seguir en directe online a través de la pàgina web www.copapirineus.org/live-results. També es podrà seguir la prova a través del canal de Twitch del CadiCanoeKayak i de les xarxes socials @canoelaseu i @cadi.ck

El format de competició serà el de la ICF. En la disciplina d’eslàlom, dissabte a partir de les 9:00h es farà una mànega classificatòria i una mànega de repesca per als no classificats inicialment (Heat 1 i Heat 2). També la contrarellotge del Kayak Cross es disputarà el dissabte per la tarda a partir de les 15:45h. Diumenge es celebraran les semifinals i finals d’eslàlom i les següents fases de Kayak Cross. El resultat final de la Copa Internacional Pirineus es resoldrà el diumenge 26 de març amb la combinació dels resultats d’ambdues proves, de Pau i la Seu d’Urgell.

Enguany han estat Suïssa i Canadà els països que ha optat per utilitzar la Copa Internacional Pirineus per celebrar els seus selectius nacionals. Cal destacar la presència pirinenca de Miquel Travé (Cadí CK), Marc Vicente (Cadí CK) i Nuria Vilarrubla (Cadí CK), així com de Laia Sorribes, palista del Nàutic Mig Segre de Ponts, i la participació de la medallista olímpica Maialen Chorraut.

Aquesta prova es possible gràcies al suport de la Diputació de Lleida, al Consell Català de l’Esport, l’Ajuntament La Seu d’Urgell, la Real Federación Española de Piragüismo, la Federació Catalana de Piragüisme i a l’esforç del grup de persones voluntàries del Club Cadí Canoe Kayak que dona suport desinteressadament al llarg de tota la temporada.

Relació de països participants:

País NOC País NOC

1 Alemanya GER                                                   13 Irlanda IRL
2 Andorra AND                                                       14 Kenya KEN
3 Austràlia AUS                                                      15 Noruega NOR
4 Bèlgica BEL                                                         16 Polònia POL
5 Canadà CAN                                                       17 Portugal POR
6 Comores COM                                                    18 Regne Unit GBR
7 Croàcia CRO                                                       19 República Txeca CZE
8 Eslovàquia SVK                                                   20 Senegal SEN
9 Eslovènia SLO                                                     21 Suïssa SUI
10 Espanya ESP                                                     22 Ucraïna UKR
11 França FRA                                                        23 Veneçuela VEN
12 República Islàmica de l’Iran IRI

comentaris