09.12.2022 |
Viure als Pirineus

PIRAGÜISME D'AIGÜES BRAVES

El pallarès Lluís Rabaneda, elegit vicepresident de la Federació Internacional de Piragüisme

Lluís Rabaneda deixa la direcció del Comite d'Estil Lliure per ocupar la vicepresidència de la International Canoe Federation
Lluís Rabaneda elegit vicepresident FIP
Lluís Rabaneda ha estat elegit vicepresident de la ICF /@RFEPiraguismo
El pallarès Lluís Rabaneda, elegit vicepresident de la Federació Internacional de Piragüisme

Lluís Rabaneda i Caselles (Llavorsí,1972) ha estat elegit vicepresident de la Federació Internacional de Piragüisme (International Canoe Federation, ICF) en el transcurs del trenta-vuitè congrés de l'organisme, celebrat a Roma. El dirigent esportiu català ocupará una de les tres vicepresidències de la ICF. 

En el transcurs del congrés també s'ha elegit l'alemany Thomas Konietzko com a substitut del madrileny José Perurena, president de la Federació Internacional de Piragüisme durant els últims tretze anys. Lluís Rabaneda era des de l'any 2005 president del Comitè d'Estil Lliure. L'especialitat de freestyle és la modalitat més jove del piragüisme d'aigües braves i va ser reconeguda oficialment per la ICF l'any 2006.

El perfil

Lluis Rabaneda i Caselles va néixer el 1972 a Llavorsí (Pallars Sobirà), president del Comitè d'Estil lliure des de 2005 i és membre del Comitè de Direcció de la ICF. El dirigent pirinenc porta tota la vida vinculat al piragüisme, primer com a palista i després com a organitzador i impulsor dels primers campionats internacionals d'estil lliure celebrats a Sort, a la Noguera Pallaresa. A Sort i a la Noguera Pallaresa s'hi van disputar algunes de les primeres competicions i s'hi va organitzar també la primera Copa d'Europa (1999) i el primer Campionat del Món (2001). Malgrat tot, la modalitat d'Estil lliure no va ser reconeguda oficialment per la ICF fins a l'any 2006.

Roc Roi, una empresa familiar d'abast internacional

Els germans Carlos i Lluís Rabaneda van fundar el 1996, a Llavorsí, l'empresa d'esports d'aventura Roc Roi. Ho van fer amb la voluntat de satisfer una demanda cada vegada més creixent d'activitats a la natura. En la creació del servei, Roc Roi ha buscat l'excel·lència, la innovació, la màxima qualitat i la competitivitat amb la voluntat de deixar satisfeta la clientela. Amb l'obertura d'aquestes franquícies volen prestar serveis de ràfting, descensos en barrancs, caiac, hidrotrineu, organització de trescs, raquetes, motos de neu, múixing, paintball, vela, catamarà, surf de vela big sup, entre d'altres. A més d'aquestes activitats franquiciades, també volen oferir la possibilitat de posar en marxa plans directors i de gestió d'estacions d'esquí i productes per administracions, així com invertir capital propi per crear estructura de serveis.

Els germans Rabaneda tenen altres línies de negoci. Una d'elles és la fabricació i distribució de material esportiu. Ho fan sota la marca River People Stuff. Es fabrica a la Xina i Vietnam i es comercialitza amb d'altres marques d'arreu. Una tercera línia de negoci és la d'organització d'esdeveniments esportius durant tot l'any a qualsevol indret del territori català. Actualment el grup dóna feina a 55 persones, tot i que en moments puntuals poden arribar a ser 250, i tenen una facturació de 3,5 milions d'euros.

El pallarès Lluís Rabaneda, elegit vicepresident de la Federació Internacional de Piragüisme
Comentarios