COPA DEL MÓN D'ESQUÍ DE MUNTANYA

Oriol Cardona i Ana Alonso es pengen la plata en la prova de relleus de la Copa del Món de Boí Taüll

Una gran remuntada del català en el tram final de la prova permet obtenir la segona posició juntament amb l’esquiadora andalusa.
Oriol Cardona Ana Alonso relleus ©liqenstudio 2
photo_camera Oriol Cardona i Ana Alonso s'abracen i celebren la medalla de plata en la prova de relleus mixtos / ©liqenstudio

La prova de relleus mixtos ha servit per posar punt i final a la ISMF World Cup Skimo Boí Taüll 2024. Una prova mixta amb un format molt emocionant i visual ha estat el colofó perfecte per tancar una competició que ha seguit posicionant l’estació de Boí Taüll com un escenari ideal per competicions de calibre internacional i la pràctica de l’esquí de muntanya.

15 equips han participat en una prova,  que posa en valor l’essència de l’esquí de muntanya destacant el treball en equip, unint parelles mixtes per a un format vibrant que serà Olímpic l’any 2026. La cursa, disputada al sector de Vaques ha posat a prova les parelles d’esquiadors, que per completar el recorregut han disputat dos pujades i baixades amb transicions i porteig.

Oriol Cardona Ana Alonso relleus ©liqenstudio
Oriol Cardona i Ana Alonso durant la prova de relleus mixtos / ©liqenstudio

La prova no hauria pogut ser més emocionant, ja que fins l’últim moment no s’ha decidit el podi. Així, les posicions del lideratge s’han anat intercanviant durant tot el recorregut amb la parella italiana, formada per Alba de Silvestro i Michele Boscacci, marcant la diferència en els últims relleus aconseguint un marge suficientment ample per emportar-se còmodament la victòria. Després d’un onzena posició a la mateixa prova l’any anterior en els Mundials celebrats a l’estació, “era la nostra primera cursa junts aquest any i estem molt contents del nostre rendiment avui. L’any passat estàvem molt cansats durant la cursa ja que eren els Mundials i competíem en altres disciplines i encanvi aquest any ens hem sentit molt bé per aconseguir aquesta victòria junts” han comentat just a l’acabar la cursa.

Pel que fa a la segona i tercera posició, no ha sigut fins la darrera transició que no s’ha sabut els noms que quedarien impresos al podi. La parella formada per Ana Alonso i Oriol Cardona ha estat lluitant frec a frec amb la parella francesa formada per Emily Harrop i Baptiste Ellmenreich, en un final trepidant on Cardona i Alonso s’ha imposat a la francesa fent-se així amb la medalla de plata.

Oriol Cardona Ana Alonso relleus ©liqenstudio 3
Oriol Cardona a l'arribada de la prova de relleus mixtos / ©liqenstudio 

Amb aquesta plata, la parella formada pel banyolí Oriol Cardona i la granadina Ana Alonso, consoliden la seva candidatura als JJ.OO. d’hivern; “hem sortit a donar-ho tot, en un relleu poden passar moltes coses i finalment hem pogut apretar a la segona volta després de guardar una mica d’energia a la primera”.

Per la seva part, Ana Alonso comentava que “estic molt contenta de la medalla de plata i anar amb l’Oriol sempre és una garantia, confiava plenament amb la remuntada”. En quant a la seva candidatura als JJOO d’hivern de 2026 la parella comenta “estem en molt bon camí, tenim ajudes per a poder preparar al 100% les disciplines olímpiques i esperem que ens permeti arribar-hi d’aquí a dos anys”.

Oriol Cardona Ana Alonso relleus ©liqenstudio 4
El podi final, amb Ana Alonso i Oriol Cardona en primer terme / ©liqenstudio 

En quant a la resta de la selecció espanyola, la parella formada per Marta Garcia i Iñigo Martínez, malgrat una molt bona actuació en les ronda classificatòria, no han pogut conseguir una plaça a la final A, ja que només hi té accés una parella de cada selecció. En la final B han obtingut una treballada 4a plaça, competida juntament

Més a Esports