PATINATGE

Medalla històrica per al puigcerdanès Pau Vilella als Jocs Olímpics de la Joventut

El patinador de Puigcerdà i la Carolina Shan Campillo es pengen la medalla de bronze a Gangwon 2024.
Pau Vilella 1
photo_camera Pau Vilella i Carolina Shan Campillo es pengen la medalla de bronze a Gangwon 2024 / @oisphotos

Aquesta matinada, el puigcerdanès Pau Vilella i la seva companya Carolina Shan Campillo han fet història en guanyar una medalla de bronze de patinatge artístic sobre gel als Jocs Olímpics de la Joventut, que se celebren a Gangwon, a Corea del Sud.

La dupla ha acumulat un total de 94,03 punts. Han quedat tercers en el programa curt (31,52 punts) i segons en el programa llarg (62,51 punts), amb dos exercicis elegants i amb molt poques errades. Així, la parella, que forma part del programa Elit de la RFEDH, ha obtingut la primera medalla olímpica per al patinatge nacional en uns YOG i la segona en general després de la que va guanyar Javier Fernández als Jocs de Pyeongchang 2018.

Pau Vilella 2
Pau Vilella i Carolina Shan Campillo als Jocs Olímpics de la Joventut, que se celebren a Gangwon, a Corea del Sud / @oisphotos

A més, Vilella s'ha convertit en el primer patinador sobre gel català que guanya una medalla en una competició d'aquest nivell. Aquesta és una fita increïble per a la parella, que va començar a patinar conjuntament fa tot just set mesos, i que ha passat a ser part dels llibres d'història de l'olimpisme nacional.

La seva participació en els Jocs Olímpics de la Joventut se suma a la de dos puigcerdanesos/eses més: l'Oriol Pérez en la modalitat d'Hoquei Gel (U16) i l'Andrea Seijas en la modalitat de SBX per equips mixtes (Snowboard Cross).

Pau Vilella 4
Pau Vilella i Carolina Shan Campillo als Jocs Olímpics de la Joventut, que se celebren a Gangwon, a Corea del Sud / @oisphotos

L'Ajuntament de Puigcerdà ha volgut transmetre l’orgull de tenir esportistes tan joves del municipi participant i guanyant en esdeveniments esportius de màxim nivell. "Sou un autèntic referent per a tots els joves de la nostra Vila", han dit des del consistori cerdà.

Més a Esports