Aquest diumenge, 5 de setembre, el Parc Olímpic de la Seu d'Urgell ha acollit el tercer i últim dia de la Copa del Món de Canoe Eslàlom. El primer esdeveniment es va disputar a Praga (República Txeca) i el segon a Markkleeberg (Alemanya), tots dos al mes de juny. La prova que tancarà el circuit serà la de Pau (França) del 10 al 12 de setembre. Per conèixer el rànquing de la Copa del Món actual https://www.canoeicf.com/
Durant la cita esportiva d'avui, s'han disputat les semifinals i finals de les modalitats de canoa de dones (C1D) i canoa d’homes (C1H). La jornada ha començat amb les semifinals d'ambdues modalitats, en què han participat els 30 millors palistes de C1D i de C1H. De tots aquests competidors, només 10 han passat a les finals de cadascuna de les modalitats, les quals també s'han celebrat al migdia.
(Foro: Miquel Travé és felicitat pels seus companys / Agusti Cucurulls)
Or per a Miquel Travé en canoa d’homes (C1H)
El jove Miquel Travé, de només 21 anys, del club Cadí CK i de la Seu d’Urgell, i Luis Fernández, del Club Deportivo Miño-Os Teixugos, han aconseguit superar el tall dels 10 millors, amb una primera (87.67 segons) i cinquena posició (91.03 segons), respectivament. El seu company d’equip i olímpic a Tòquio, Ander Elosegi, del club Santiagotarrak, no ha tingut el seu dia en quedar 14è.
(Foto: Núria Vilarrubla i Miquel Travé al Parc Olímpic del Segre de la Seu d'Urgell /Agusti Cucurulls)
L’espectacle ha arribat a la final amb la baixada de Travé. El palista de la Seu d’Urgellha sortit rapidíssim i ha aconseguit col·locar-se el primer amb 88.81 segons. La seva actuació ha estat de molt nivell, ja que guanyar la Copa del Món amb un toc a una porta (amb una penalització de 2 segons) està a la mà de molt pocs palistes. “Em sento molt content. És impressionant. Sempre havia somiat poder guanyar a casa, però llàstima que no hagi pogut estar la gent de la Seu aquí animant ja que es fa a porta tancada per les mesures de prevenció de la pandèmia, però hem tingut els voluntaris del club i tots els meus amics i companys d’equip. Ha estat impressionant, tot i tenint un toc, sabia que si ho feia bé podia estar allà dalt i he pogut aconseguir aquest primer lloc”. Fernández, per la seva banda, ha finalitzat setè amb 93.73 segons.
Pel que fa a la resta del podi ha estat format pels britànic David Florence (89.13 segons) i l’alemany Franz Anton (90.42 segons), plata i bronze respectivament.
Bronze per a Núria Vilarrubla en canoa femenina (C1D)
Les tres participants espanyoles en C1 que es van classificar divendres 3 per a les semifinals de diumenge han superat el tall de les 10 més ràpides colant-se a la final: Núria Vilarrubla, del Cadí CK, ha aconseguit el segon millor temps (101.54 segons). La també palista del Club Cadí Canöe Kayak, Mònica Doria, integrant de l'equip de la Federació Andorrana de Piragüisme, ha finalitzat 5a (102.39), just per davant de les basques Miren Lazkano (Atlético), que ha estat 6a (103.27), i Klara Olazabal (Santiagotarrak), que ha acabat 9a (110.31).
(Foto: Núria Vilarrubla ha fet una baixada espectacular / Carla Carrillo)
Ja a la final, Vilarrubla ha fet un molt bon paper, amb una baixada espectacular i molt ràpida (100.43 segons), tot i tenir una penalització a la porta 24. La palista de la Seu, diploma a Tokio 2020, s’ha mostrat molt satisfeta del seu resultat d’avui al declarar que “la baixada ha estat difícil i intensa. Des de la sortida sabia que el temps que havia marcat la Jessica Fox era molt bo i he sortit a per totes. Hi ha hagut alguns petits errors i penalitzacions, però tot i així puc estar al podi, així que estic molt contenta”. En referència a la seva participació als JJOO, ha afirmat que “ha estat un mes intens després dels Jocs Olímpics de Tòquio. Hem hagut de treure la tensió i tornar a casa amb ganes de competir. La veritat és que he afrontat aquesta Copa del Món amb moltes ganes i il·lusió per tornar a estar a la linea de sortida”.
Pel que fa a les altres dues membres de la RFEP, Lazkano, campiona d’Europa aquest any a Ivrea (Itàlia), ha superat en dos segons el resultat de la semifinal (103.27 segons). Millora que malauradament no ha estat suficient per pujar al podi. Olazabal, per la seva banda, tot i fer un bon inici en la baixada, s’ha quedat en una novena posició amb 108.31 segons.
L’or ha estat per a l’australiana Jessica Fox,amb un increïble temps de 93.07 segons, resultat que fins i tot l’hagués permès classificar-se per a les finals d’homes, i la plata per a la txeca TerezaFiserova (99.39 segons).
Mònica Doria acaba cinquena
Mònica Doria ha aconseguit la cinquena posició a la Copa del Món de la Seu d'Urgell, el segon millor resultat de la seva història després del segon lloc aconseguit a Bratislava al 2019. La palista havia aconseguit el millor temps a la semifinal amb un registre de 100"41, tot i que a la final va tocar dues portes i això va suposar-li quatre segons de penalització que van evitar que Doria acabés pujant al podi.