CURSES PER MUNTANYA

Obren les inscripcions per a la 13ª edició de la cursa de muntanya Rialp Matxicots

Les inscripcions estaran obertes fins a esgotar els dorsals o bé fins al 15 d'agost.
Còpia de h4h180915_02_ 0075 - còpia
photo_camera La 13a edició de la cursa de muntanya Rialp Matxicots es posa en marxa / Rialp Matxicots

El dia 23 de març arrenca la 13ª edició de la cursa de muntanya Rialp Matxicots amb l’obertura d’inscripcions, prova que es realitzarà al municipi pirinenc de Rialp,  els propers 16 i 17 de setembre.

Les inscripcions estaran obertes fins esgotar els dorsals (o data límit 15 d’agost). Només 750 afortunats entre totes les modalitats podran gaudir aquest 2023 d’una nova edició d’aquesta prova tan carismàtica, reconeguda de nou en 2022 com “Millor cursa ultra a Catalunya” pels usuaris del portal Ultres Catalunya, repetint el reconeixement atorgat els anys 2021, 2018 i 2015.

Rialp Matxicots és un repte esportiu a la muntanya però també és un projecte de difusió turística del municipi de Rialp i la comarca del Pallars Sobirà, deixant constància en totes i cadascuna de les activitats que s’organitzen l’estima, cura i preservació del medi per on es mou, en primer lloc per a nosaltres mateixos i d’altra banda per a les generacions futures que el continúen impulsant. Cal recordar que la Rialp Matxicots recorre paratges d’alt valor natural i paisatgístic a la zona perifèrica del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i del Parc Natural de l’Alt Pirineu.

Còpia de h8h180915_02_ 0180 - còpia
La 13a edició de la cursa de muntanya Rialp Matxicots es posa en marxa / Rialp Matxicots

Es podrà consultar tota la informació de la cursa a la web www.rialpmatxicots.cat, així com realitzar les inscripcions.

Rialp Matxicots, passió pel trail d’alta muntanya.

Aquesta edició comptarà amb tres modalitats: la prova reina, la Trail, de 50 km i 4.500 m. de desnivell positiu; la Mitja de 21 km i 1.500 m. de desnivell positiu; i la modalitat Popular de 10 km i 700 m. de desnivell positiu, que com a principal novetat, substitueix a la Caminada i passa a ser també de caràcter competitiu. De nou s’integrarà la Rialp Matxixics, un esdeveniment per a infants de 3 a 16 anys que arriba a la seva 10ª edició i que té caràcter solidari, amb distàncies de 5 km, 3,5 km i 1,5 km en uns recorreguts per muntanya al voltant de Rialp.

La Rialp Matxicots, organitzada per l’Ajuntament de Rialp amb el suport de diferents col·laboradors i un gran nombre de voluntaris tindrà lloc a Rialp el cap de setmana del 16 i 17 de setembre de 2023. Com ja és habitual, el centre de la cursa serà a Rialp i comptarà com sempre amb la complicitat dels pobles del municipi de Rialp i de tota la Vall d’Àssua.

Rafting photos created during descens Noguera Pallaresa river
La 13a edició de la cursa de muntanya Rialp Matxicots es posa en marxa / Rialp Matxicots

Aquesta nova edició tindrà de nou l’objectiu de seguir sent una de les curses més estimades a Catalunya, tal i com ho corrobora els reconeixements que durant la seves 12 edicions ha anat assolint gràcies al tracte al corredor d’un poble i vall volcats al 200% amb la cursa (veure llistat de reconeixements que ha rebut la Rialp Matxicots).

Edició 2023

Per una banda, el dissabte dia 16 de setembre la prova reina d’aquest 2023 serà de nou la Trail de 50 km i 4.500m positius on s’assoleixen quatre cims de la Vall d'Àssua, tres dels quals superen els 2.800 metres d’alçada (Montsent de Pallars, Montorroio i Les Picardes). El mateix dissabte es durà a terme la Mitja marató de 21 km i 1.500m positius, amb un Nota de premsa www.rialpmatxicots.cat recorregut íntegre pels pobles i racons de la Vall d'Àssua amb la Serra de Posa com a pas més alt a més de 1.500 m. d’alçada. Finalment, el mateix dissabte es durà a terme la modalitat Popular de 10 km i 700 m positius, estrenant-se com a prova competitiva.

El diumenge 17 de setembre serà el torn dels més petits i no tan petits amb la Rialp Matxixics, una cursa per infants de 3 a 16 anys que arriba a la seva 10ª edició. La Rialp Matxixics és una de les primeres curses infantils de muntanya a Catalunya i que té un caràcter solidari amb el Banc d’Aliments del Pallars Sobirà (inscripció gratuïta a canvi d’una aportació d’aliments el dia de la cursa).

Rafting photos created during descens Noguera Pallaresa river
La 13a edició de la cursa de muntanya Rialp Matxicots es posa en marxa / Rialp Matxicots

Durant tot el cap de setmana, i obert a tots els participants i acompanyants, hi haurà un programa paral·lel d’activitats de promoció de les activitats turístiques i econòmiques del nostre municipi i comarca.

Així doncs, la Rialp Matxicots fa una aposta clara per un cap de setmana ple d’esport, muntanya i activitats per gaudir amb amics i/o família on tothom tindrà cabuda.

La Rialp Matxicots serà qualificadora per al UTMB Index.

Així prop de 3.000 persones podran gaudir d’un nou cap de setmana al cor del Pirineu de Lleida, el que suposarà, un any més un gran impacte econòmic, social i de difusió per al municipi i la comarca.