ESPORT

La Molina acull el 12è Campionat de Catalunya per a persones amb discapacitat intel·lectual ACELL

La competició, organitzada la Federació Catalana d’Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual – ACELL, s’ha disputat aquest dissabteen la modalitat de marxa nòrdica.
La Molina ACELL
photo_camera 12è Campionat de Catalunya per a persones amb discapacitat intel·lectual a La Molina / FGC Turisme

Aquest dissabte, La Molina va acollir el 12è Campionat de Catalunya per a persones amb discapacitat intel·lectual ACELL, organitzat per la Federació Catalana d’Esport per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual i l’estació d’FGC.

Enguany, la competició s’ha disputat en la modalitat de marxa nòrdica tot resseguint el circuit tematitzat de descoberta de la fauna de La Molina. El recorregut és circular, de dos quilòmetres aproximadament, amb sortida i arribada a l’aparcament del Telecabina Cadí-Moixeró.

La cita esportiva ha comptat amb la participació de més de vint esportistes provinents del Club esportiu Alba de Reus, el club Angel APASA d’Amposta i la Fundació Estela de Tarragona.

Amb la celebració d’aquesta nova edició, l’estació cerdana demostra la seva ferma voluntat de col·laborar amb les iniciatives que ajudin a fomentar i donar notorietat a l’esport blanc inclusiu. De fet, any rere any, La Molina és l’escenari de proves d’alt nivell internacional per a persones amb discapacitat, gràcies a les inversions que s’han fet durant la darrera dècada perquè tothom pugui practicar esports de muntanya.

Entre la seva àmplia trajectòria destaca l’organització de proves IPC (Comité Paralímpic Internacional): els anys 2015 i 2023 va ser seu dels Mundials de Para Snowboard FIS i l’any 2013 va ser seu dels Mundials d’Esquí Alpí IPC. Alhora, pràcticament cada temporada, ha acollit Copes del Món IPC, fonamentalment d’snowboard. Aquests esdeveniments han estat possibles gràcies a les inversions que ha fet La Molina al llarg dels anys per adaptar les seves instal·lacions i fer-les, així, accessibles per a tothom.