28.05.2022 |
Viure als Pirineus

ESQUÍ ESCOLAR

Més de 900 alumnes de l’Alt Pirineu i Aran participen en el programa Esport Blanc Escolar 2018

El programa enguany ja arriba a totes les escoles públiques de l’Alt Pirineu i Aran i preveu que en el proper curs s’hi puguin incorporar també les escoles concertades

Esport Blanc Escolar
Alumnes pirinencs aprenent esquí de fons en el marc del programa Esport Blanc Escolar
Més de 900 alumnes de l’Alt Pirineu i Aran participen en el programa Esport Blanc Escolar 2018

La Secretaria General de l’Esport i el Departament d’Ensenyament, conjuntament amb la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, els Consells Esportius de l’Alt Pirineu i Aran, les estacions d’esquí (Associació Catalana d'Estacions d'Esquí i Activitats de Muntanya i Mancomunitat d’Esquí Nòrdic), els Consells Comarcals, la Diputació de Lleida i el Conselh Generau d’Aran com a col·laboradors, han presentat a la seu del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, el nou programa Esport Blanc Escolar 2018. El programa que enguany ja arriba a totes les escoles públiques de l’Alt Pirineu i Aran, preveu que en el proper curs s’hi puguin incorporar també les escoles concertades.

Emmarcat en el Pla Estratègic d’Esports d’Hivern de Catalunya, el programa Esport Blanc Escolar té l’objectiu impulsar la iniciació i el coneixement dels esports d’hivern, en les seves diferents modalitats, en la població infantil de 3r i 4t de primària, fent una atenció especial a les comarques pirinenques. L’altra finalitat és educar mitjançant l’esport a respectar, gaudir, conviure, estimar i conèixer les nostres muntanyes amb la complicitat del professorat dels centres d’ensenyament i dels tècnics d’esport.

Participació de centres educatius

Aquest curs 2017-18 hi participaran les 6 comarques de l’Alt Pirineu i Aran, amb 20 centres escolars (7 ZER’s -Zones Educatives Rurals- i 13 escoles) i 909 alumnes de 3r i 4t de primària. L’activitat consta de 8 sessions, que es duran a terme durant el segon trimestre del curs escolar, està integrada al programa d’educació física i es realitza en horari lectiu. Les 8 sessions es divideixen en 3 d’esquí nòrdic, 3 d’esquí alpí i 2 de surf de neu. Com a novetat, enguany hi haurà una jornada final, que serà trobada lúdico-competitiva per a tot l’alumnat de 4t de primària que finalitza la seva participació al programa.

Més de 900 alumnes de l’Alt Pirineu i Aran participen en el programa Esport Blanc Escolar 2018
Comentarios