26.06.2022 |
Viure als Pirineus

LLIGA FEMENINA DE BÀSQUET/ PRIMERA DIVISIÓ ESTATAL

Massa CADÍ la Seu per a tan poc Al-Qazeres (70-39)

Havia de ser un partit d’una certa igualtat. Almenys sobre el paper. L’Al-Qazeres, amb el triangle Williams-Brown-Cooper com a referent, podia representar un perill. Amb sols una victòria menys que el Cadí, les extremenyes buscaven atrapar les urgellenques alhora que aquestes el que pretenien era deixar-les enrere. Més encara. I així va ser. I no pas per poc. El triangle referent de veritat va ser el format per Mehryn KrakerShereesha Richards i Caitlyn Ramirez. Això si es tenen en compte els números, les estadístiques. Però és que si de xifres cal parlar, el 70 a 39 del resultat final diu més encara. O les valoracions obtingudes per les unes (85) i les altres (20). El Cadí va passar literalment per sobre del rival. És una crònica de Toni Solanelles

x-andrea-vilaro-safata
Andrea Vilaró Foto SEDIS bàsquet
Massa CADÍ la Seu per a tan poc Al-Qazeres (70-39)

Havia de ser un partit d’una certa igualtat. Almenys sobre el paper. L’Al-Qazeres, amb el triangle Williams-Brown-Cooper com a referent, podia representar un perill. Amb sols una victòria menys que el Cadí, les extremenyes buscaven atrapar les urgellenques alhora que aquestes el que pretenien era deixar-les enrere. Més encara. I així va ser. I no pas per poc. El triangle referent de veritat va ser el format per Mehryn KrakerShereesha Richards i Caitlyn Ramirez. Això si es tenen en compte els números, les estadístiques. Però és que si de xifres cal parlar, el 70 a 39 del resultat final diu més encara. O les valoracions obtingudes per les unes (85) i les altres (20). El Cadí va passar literalment per sobre del rival. Una caricatura del que ha estat en altres partits. I no és pas la primera vegada que li passa a les de Jacinto Carbajal.

Però és que l’Al-Qazeres va ser molt poc rival per a un Cadí la Seu concentrat, intens, que va saber jugar les seves cartes i va ser, com sol ser habitual, un equip sòlid i coral. Més enllà de les estadístiques. Gairebé tota la temporada, però especialment la darrera mitja dotzena de partits, les urgellenques, totes, sempre sumen. I sempre hi ha un parell o tres de jugadores que assumeixen responsabilitats amb encert i tiben del carro. I el carro urgellenc va ser molt superior al d’un Càceres desangelat, sense idees, tou. Només cal veure que tan sols va ser capaç de forçar dos tirs lliures, que va errar, en tot el partit. O que va arribar a perdre fins a 22 pilotes, una bona part d’elles per esgotament de la possessió. Mancat d’idees i ben aturat per les locals. Només cops de rauxa de Brooque Williams o Shayla Cooper van servir per apuntar unes tímides reaccions que no van anar més enllà.

I a mida que van anar passant els minuts i es van anar eixamplant les diferències, les extremenyes es van anar fonent i les urgellenques es van anar fent grans. Si a sobre, i després de moltes jornades, el Cadí va aconseguir un percentatge superior al 50% en els llançaments de dos, oli en un llum. O dit d’una altra manera: victòria assegurada i de la millor manera. Amb el triomf més plàcid i contundent -que no vol dir el més brillant- del que es porta de temporada jugada fins ara. I amb totes les peces de l’engranatge assumint, més o menys, en un moment o altre, quotes de protagonisme. I és que les de la Seu van fer una mica el que van voler amb l’Al-Qazeres.

Richards va agafar el comandament de l’equip només començar. Cert que Brooque Williams havia anotat el primer bàsquet del partit. Però la pivot jamaicana del Cadí ben aviat va fer passar al davant les urgellenques. El conjunt entrenat per Bernat Canut era conscient dels perills del rival. I de fet, el rival, l’Al-Qazeres, carregava el seu joc, principalment, en Williams i Shayla Cooper. Una i altra feien feina. O dit d’una altra manera, impedien que el Cadí es pogués desempallegar de les extremenyes. La batuta, el ritme del partit, però, era clarament blanc-i-blau. I a poc a poc el forat s’anava fent gran. Fins als vuit punts (16-8) al final del primer quart.

Nogaye Lo posava per primer cop deu punts de marge entre les unes i les altres (18-8) sols iniciar-se el segon període. Però vindria una de les poquíssimes i molt tímides reaccions del Càceres. Sis punts consecutius anotats entre Cooper i Williams, sempre elles dues i gairebé en solitari, posaven un cert neguit a les locals. El resultat s’ajustava (18-14). Podia semblar que hi havia marge per posar en marxa un nou partit. Res més lluny de la realitat. Richards un altre cop amb quatre punts consecutius i, sobretot, un parell de triples gairebé seguits de Kraker van disparar l’avantatge urgellenc. El 30-16 a manca de dos minuts i mig per al descans va obligar Jacinto Carbajal a sol·licitar un temps mort. L’únic que de què va servir, i no era pas banal, va ser per aturar l’atac de les de la Seu. En aquells dos minuts i mig sols un bàsquet, de Cooper, va situar el 30-18 del decans.

La represa va ser pràcticament un calc de l’inici del matx. Shereesha Richards assumint protagonisme ofensiu gràcies a recuperacions de pilota i lluita sota el cèrcol rival. Dos bàsquets seguits i una distància que ja feia ensumar el triomf (34-18). Un triple molt llunyà de Kraker, amb una mica de sort, fent picar la pilota al tauler abans d’entrar i just quan s’acabava la possessió va situar un contundent 37 a 20 quan encara no s’havia arribat a l’equador del tercer quart. Aquell bàsquet de l’aler americana era sense dubte un clar avís que la novena victòria de la temporada estava molt ben encarrilada.

Williams altra volta es va carregar l’equip, el seu, a l’esquena. Com a bona combo americana, la nova jugadora extremenya era un puntal ofensiu. Però amb força anarquia i menys defensa. No obstant això, cinc punts seus van ser la porta de sortida d’una altra tímida reacció que portaria l’Al-Qazares a situar-se a onze punts de marge (40-29). Al tercer quart li quedaven tres minuts i la renda suposava encara un bon coixí per a les urgellenques. Però Canut no volia sorpreses i va aturar el partit. I el minut de temps mort va provar d’allò més.

Un parcial de 7 a 0 gràcies a una bona intensitat defensiva i a la troballa de bones opcions ofensives, ja fos des de la distància, ja fos sota els cèrcols, va semblar que trencava definitivament el matx. De fet, ho va fer. El 47-29 del minut 30 era més que contundent, ja. A més, Brooque Williams, una autèntica amenaça cada cop que s’aixecava, erraria els dos únics tirs lliures de què van disposar les extremenyes. Per si encara no n’hi havia prou, només reprendre’s el joc després de la pausa prèvia al darrer quart, Yurena Díaz clavaria el seu únic triple de la nit. El darrer tram del matx seria un autèntic festival anotador. Amb Caitlyn Ramírez fent servir la seva força i corpulència o Andrea Vilaró buscant passadissos cap a cistella o aprofitant rebots ofensius, la diferència només feia que augmentar.

 al davant, un Càceres sense ordre ni concert. Fora totalment del partit. Amb tota una Laura Quevedo provinent del Perfumerías Avenida que faria els seus dos únics punts quan el partit no només estava decidit. És que, a més a més, la pallissa era segura. Kraker hi afegiria un altre triple (en va tornar a fer cinc) i Richards una altra cistella d’aquelles que transforma després de fer-se espai sota el ferro. Per cada acció encertada de les forasteres, les urgellenques en feien tres. I així era fàcil arribar als vint, als vint-i-cinc i als trenta punts de diferència. Una victòria clara i contundent.

La novena de la temporada per marcar un tall entre els equips que volen sumar-se al grup de capdavanters i aquells que es comencen a despenjar. Un triomf, a més, amb molta solvència. Sense dilacions. I ara a preparar la visita a la pista del líder. Això sí, amb una setmana d’aturada. Que el proper cap de setmana és de Copa i el Cadí l’haurà d’aprofitar per treballar conceptes, per assentar la feina ja feta fins ara i per deixar descarregar també les cames. I les ments.

CADÍ LA SEU (70).- Díaz 3, Montoliu 2, Kraker 17, Richards 18, Bahí 1 -cinc inicial-, Vilaró 7, Ramírez 10, Oma 3 i Lo 9. 8 de 14 tirs lliures; 22 de 42 llançaments de dos; 6 de 22 triples; 43 rebots (28+15); 13 faltes, cap eliminada

NISSAN AL-QAZERES (39).- Do Nascimiento 2, Williams 15, Quevedo 2, Monty 2, Cooper 12 -cinc inicial-, Brown 4, Forasté 2, Martín, S. Romero i Corrales. 0 de 2 tirs lliures; 18 de 45 llançaments de dos; 1 de 13 triples; 36 rebots (25+11); 14 faltes, cap eliminada

Àrbitres: Lucas i Chiva

Parcials: 16-8; 30-18; 47-29; 70-39.

x mehryn salta damunt williams

Massa CADÍ la Seu per a tan poc Al-Qazeres (70-39)
Comentarios