26.06.2022 |
Viure als Pirineus

CAMPIONATS D'ESPANYA D'ESQUÍ NÒRDIC

Els fondistes de l'Alt Pirineu dominen els campionats estatals d'esquí nòrdic

Els clubs de l'Alt Urgell, la Cerdanya i l'Aran aconsegueixen uns resultats espectaculars a l'estació aragonesa de Linza. El CEFUC de la Seu d’Urgell va firmar un triplet en disciplina clàssica amb Jaume Pueyo, Cesc Colell i Gerard Palomo, mentre que l'aranesa Maria Iglesias (ANEC) va aconseguir les dues disciplines, amb Maria Sellés plata de clàssica. 

Estació aragonesa de fons de Linza (Huesca) on es van celebrar els campionats estatals
Estació aragonesa de fons de Linza (Huesca) Foto Solonordico.com
Els fondistes de l'Alt Pirineu dominen els campionats estatals d'esquí nòrdic

Els esquiadors de l'Alt Pirineu van obtenir uns resultats espectaculars al Campionat d’Espanya d’esquí de fons que es va disputar aquest cap de setmana passat a l’estació aragonesa de Linza, reservat únicament a l’especialitat clàssica, ja que la lliure se celebrarà el març a Candanchú. Els clubs de l'Alt Pirineu i de l'Aran van aconseguir un total de trenta-sis medalles, gairebé la meitat a les quals aspiraven, entre les quals destaquen especialment el doblet de les araneses Lydia Iglesias (ANEC) i Marta Cester (CAEI). La primera, membre de l’equip estatal, es va emportar el títol de campiona absoluta tant en esprint com en tècnica, al davant de Marta Cester, que es va penjar dues plates.

En U20 van aconseguir cinc metalls més. El fondista de la Cerdanya Gral Sellés (CE Bellver) també va firmar un doblet d’or, mentre que Paula Martínez (CENA) es va endur el títol en esprint i amb plata en tècnic, al davant de l'esquiadora de la Seu d'Urgell Sara Erola (CEFUC). La categoria U18 va ser dominada àmpliament pels corredors pirinencs. El CEFUC de la Seu d’Urgell va firmar un triplet en disciplina clàssica amb Jaume Pueyo, Cesc Colell i Gerard Palomo, si bé els dos primers van repetir, en el mateix ordre, a la prova de velocitat, mentre que Maria Iglesias (ANEC) va conquerir les dos disciplines, amb Maria Sellés plata de clàssica. Pel que fa a dones esprints, la corredora del Puigcerdà Esquí Club (PEC) Martina Barrés, va aconseguir la tercera posició.

En U16, el primer lloc homes va ser per Miquel Auladell, del Puigcerdà Esquí Club (PEC). També hi va haver tres doblets. Martín Morales (CEFUC) va ser plata i bronze; Jana Sellés (CE Bellver) es va penjar un or i un bronze, i Marta Moreno (CAEI) dos plates. En U14 es van conquerir cinc medalles més, en què van destacar el doblet de Roc Vilaró (CE Bellver), que va guanyar la prova de velocitat i va ser segon en tècnica, al darrere de Marc Colell (CEFUC). Aniol Borrell del Club esquí Puigcerdà (PEC) va obtenir dues medalles, la segona posició en esprints i també la tercera posició en individuals clàssic. En dones, Martina Miquel (CENA) i Júlia Pueyo (CEFUC) van aconseguir les medalles de plata i bronze, respectivament.

El domini més clar es va produir en U12 dames, en la qual els podis van ser íntegrament per a les fondistes pirinenques. Martina Sellés (Bellver), Berta Guitart (CENA) i Núria Ruiz (CENA) van ocupar per aquest ordre els llocs d’honor d’esprint, i Berta Guitart, Martina Gash (Bellver) i Núria Ruiz van fer el mateix en tècnica. Pel que fa a la categoria masculina, l'aranés Pablo Moreno (CAEI) es va endur un doblet al guanyar en tècnica i ser segon en velocitat.

En la cursa FIS, en la qual computaven els resultats de l’Estatal, les victòries van ser també per a l'Alt Pirineu, amb Lydia Iglesias i Jaume Pueyo, mentre que Gral Sellés va ser segon i l'aranesa Marta Cester, tercera.

Els fondistes de l'Alt Pirineu dominen els campionats estatals d'esquí nòrdic
Comentarios