25.05.2022 |
Viure als Pirineus

ESQUÍ DE FONS

Laura Orgué i Sergi Brau s'imposen a la XXVI Marxa Pirineu-Memorial Frederic Roura

Tot i les condicions climatològiques adverses, 150 esquiadors han participat a la popular Marxa nòrdica que uneix les estacions d'esquí de Lles de Cerdanya i Aransa

Laura Orgué Marxa Pirineu
Laura Orgué al pòdium de la Marxa Pirineu. Foto: Montse Pagès Llop
Laura Orgué i Sergi Brau s'imposen a la XXVI Marxa Pirineu-Memorial Frederic Roura

La fondista formada al CEFUC i desena als Jocs Olimpics de Sotxi, Laura Orgué, es va imposar a la XXVI Marxa Pirineu-Memorial Frederic Roura, celebrada ahir a la Cerdanyai amb un recorregut que uneix les estacions d'esquí nòrdic de Lles i la d'Aransa. Laura Orgué va quedar en primer lloc en la categoria de dones 25 Km. La Marxa Pirineu, de caràcter popular i familiar, va aplegar uns 150 participants que van desafiar les inclemències meteorològiques força adverses.

A la categoria masculina en llarga distància (25Km) es va imposar Sergi Brau, del club CENA de Tuixent. En la distància curta (14Km) va guanyar el corredor de Font-romeu de l'equip nacional francès, Aristide Bègue, i en dones va ser la seva germana, Myrtille Bègue, la vencedora.

La Marxa Pirineu és per damunt de tot un esdeveniment familiar i en aquesta edició van participar-hi vuit famílies. En aquesta categoria la victòria va ser per a la família Morral-Ferrandis, seguida de la família Vilà-Roset i dels Aleu-Banegas.

En aquesta edició de la Marxa Pirineu també hi han participat entre altres corredors, Carola Vila, de l'equip nacional d'Andorra, i els fondistes d'elit del CEFUC, Gerard Palomo i Cesc Colell. La Marxa Pirineu és organitzada per un Comitè format per les dues estacions d’esquí de fons per on transcorre la prova (Lles i Aransa) i pel CEFUC (Club d’Esquí de Fons Urgellet Cerdanya). Compta amb el recolzament del Consell Comarcal de la Cerdanya, els ajuntaments de Lles de Cerdanya i la Seu d’Urgell, i l’Entitat Municipal Descentralitzada d’Aransa. També rep el suport de la Diputació de Lleida, la Cooperativa CADÍ i altres empreses col·laboradores.

Laura Orgué i Sergi Brau s'imposen a la XXVI Marxa Pirineu-Memorial Frederic Roura
Comentarios