26.06.2022 |
Viure als Pirineus

ESPORT BLANC

Els escolars del Pirineu comencen les classes d'esquí alpí, nòrdic i surf de neu

La ZER de la Vall de Boí s'ha incorporat aquest curs escolar a aquesta iniciativa que porta cinc anys de trajectòria

foto_3305024
Un grup de ribagorçans que participen en el programa Esport Blanc
Els escolars del Pirineu comencen les classes d'esquí alpí, nòrdic i surf de neu

Les escoles de les 6 comarques de l'Alt Pirineu ja han començat les classes del programa Esport Blanc Escolar. Una de les primeres va ser la ZER de l'Alta Ribagorça, integrada per l'escola de la Vall de Boí, Vilaller i Espluga Serra, amb classes d'esquí nòrdic a l'estació de Baqueira Beret. Aquest any juntament amb les escoles Sant Jordi d'Oliana i la ZER del Pallars Jussà són les darreres incorporacions al programa Esport Blanc.

Aquestes sessions estan incloses dins de l'horari lectiu i integrat al programa d'educació física. Per primer any els alumnes hauran de dissenyar el seu diari personal d'aquesta experiència. La voluntat és que tots els alumnes de 3r i 4rt de primària acabin el cicle amb coneixements bàsics d'esquí alpí, esquí nòrdic i surf de neu. Aquesta activitat està subvencionada i suposa un cost de 20 euros per cada alumne quan el cost real de l'activitat és de 176 euros.

Molts dels alumnes de la ZER de l'Alta Ribagorça ja han esquiat alguna vegada i aprofiten aquestes 8 sessions de l'Esport Blanc per perfeccionar la tècnica. La segona de les sessions l'han fet a l'estació de Boí Taüll i era d'esquí alpí. Els que no han esquiat mai aprofiten la sessió per familiaritzar-se amb la neu, el material d'esquí i fer els primers descens amb uns esquís. El que no han fet la majoria és practicar l'esquí nòrdic i el surf de neu, i gràcies a aquestes sessions els alumnes aprendran adquirir coneixements bàsics d'aquests esports.

De la ZER de l'Alta Ribagorça uns 30 escolars participen d'aquest programa i del global de les terres de Lleida són 909 alumnes de 20 centres (7 ZER's i 13 escoles).

Aquest programa compta amb un pressupost de 465.000 euros per tot Catalunya (nou comarques, 51 centres i 2.056 alumnes). L'objectiu d'aquest programa és impulsar la iniciació i el coneixement dels esports d'hivern i educar mitjançant l'esport a respectar, gaudir, conviure i conèixer l'entorn.

La durada del programa són 8 sessions al segon trimestre del curs escolar pels alumnes de 3r i 4t de primària. Es tracta d'un programa multidisciplinar (3 classes d'esquí nòrdic, 3 d'esquí alpí i 2 de surf de neu). Aquest programa està inclòs dins de l'horari lectiu i integrat al programa d'educació física. Pel que fa a la coordinació correspon a un tècnic de la Federació Catalana d'Esports d'Hivern i a un responsable de cada Consell Esportiu.

El programa d'Esport Blanc està impulsat per la Secretaria General de l'Esport i el Departament d'Ensenyament i compta amb la col·laboració de la Federació Catalana d'Esports d'Hivern, els Consells Esportius, les estacions d'esquí, els Consells Comarcals, la Diputació de Lleida i el Conselh Generau d'Aran.

Els escolars del Pirineu comencen les classes d'esquí alpí, nòrdic i surf de neu
Comentarios