27.09.2022 |
Viure als Pirineus

PROGRAMA ESPORT BLANC ESCOLAR

Més de 400 alumnes finalitzen el Programa Esport Blanc Escolar a La Molina

Aquest dimarts va tenir lloc la Graduació de Neu dels alumnes de 4rt de les escoles de la Cerdanya i l'Alt Urgell i de altres comarques veïnes que han format part del projecte aquesta temporada. Centenars de nens van practicar l’esquí alpí, l’esquí de fons i l’snowboard, a banda de rebre un diploma i un obsequi.

Graduació de Neu - Esquí alpí
Graduació de Neu a la Molina/FCEH
Més de 400 alumnes finalitzen el Programa Esport Blanc Escolar a La Molina

Després de diverses setmanes on han après a sobreposar-se a les dificultats que planteja cada un dels esports, aquest dimarts els nens i nenes que han format part  del Programa Esport Blanc Escolar (EBE) durant el curs 2017-2018 van demostrar les seves habilitats en una darrera jornada festiva. La Molina va acollir més de 400 alumnes de 4rt procedents de 20 escoles, concretament de 5 comarques diferents. Tots ells van demostrar els coneixements apresos en diferents traçats dissenyats per a l’ocasió. En esquí alpí van completar un eslàlom, en snowboard un circuit d’habilitats i en esquí de fons, un itinerari natural.

Una jornada de caràcter lúdic-competitiu que després va continuar amb el lliurament de diplomes i obsequis a cada un dels alumnes i la fotografia final de família. La millor manera de baixar el taló a una iniciativa que pretén potenciar la promoció i popularització dels esports d’hivern entre l’alumnat de les comarques de l'Alt Pirineu.

L’EBE està impulsat per la Secretaria General de l’Esport i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, els Consells Esportius del territori, les estacions d’esquí i els Consells Comarcals i ajuntaments.  

Les escoles presents en aquesta Graduació de Neu a La Molina van ser, pel que fa a la comarca de l’Alt Urgell, l’Albert Vives, La Valira, Pau Claris, ZER Narieda i ZER Urgellet; del Berguedà, Galceran de Pinós i La Pobla; del Solsonès, El Vinyet, ZER Solsonès, Setelsis i Vall de Lord; de la Cerdanya, Alfons I, Bac de Cerdanya, Llums del Nord, Mare de Déu de Talló i ZER Cerdanya; i del Ripollès, Joan Maragall, Mare de Déu de Núria, Tomàs Raguer i Pirineu. 

La Graduació de Neu que tanca l’EBE 2017-2018 encara viurà una segona jornada, aquest pròxim divendres a Baqueira Beret, amb alumnes d’escoles de l'Aran, Pallars Jussà, Pallars Sobirà i Alta Ribagorça.

 

Més de 400 alumnes finalitzen el Programa Esport Blanc Escolar a La Molina
Comentarios