04.12.2022 |
Viure als Pirineus

Cinc esportistes cerdanes, inscrites a la 13a edició de la Titan Desert

Les ciclistes amateurs, que han comptat amb el suport logístic de diferents empreses per poder fer la cursa, algunes de les quals locals, hauran de fer 620 quilòmetres pel desert marroquí del 29 d’abril al 4 de maig. D'altra banda, també participaran a la cursa un grup de sis pallaresos

titan desert01
Les esportistes cerdanes inscrites a la 13a edició de la Titan Desert. Foto: Jordi Pardinilla
Cinc esportistes cerdanes, inscrites a la 13a edició de la Titan Desert

Porten mesos d’entrenament al damunt la bicicleta de muntanya per corriols, camins i boscos de la Cerdanya. No només posant a punt les cames (també fent molt esquí de muntanya) sinó també en el gimnàs, posant a punt l’esquena, les lumbars o els abdominals. La Titan Desert no és poca cosa: 620 quilòmetres repartits en 6 etapes, pel desert més dur del Marroc, entre Boumalne Dades i Maadid. La prova se celebra del 29 d’abril al 4 de maig.

La iniciativa va tenir el mateix punt de partida que tenen moltes vegades els projectes més interessants: “m’agradaria molt...”, digué una. “I per què no?”, respongueren les altres. Cinc amigues, que viuen amb passió l’esport, de professions ben diferents, i que des de fa anys coincideixen en sortides conjuntes amb BTT per la Cerdanya. I aquell “per què no?” s’ha fet una realitat.

Elles són la Maria Puyuelo, responsable d’Sports Marketing Epaplus; Mireia Casamitjana, gerent de la Clínica Serveis Veterinaris de La Cerdanya; Muntsa Gibert, coordinadora de la Residència Esportiva Els Isards; Cris Planas, directora de Marketing & Comunicació a Snowfactory i, finalment, Mar Quera, mestre i regidora d’Esports a l’Ajuntament de Puigcerdà. Val a dir, en aquest últim cas, que Quera haurà de renunciar a la prova per una lesió sobrevinguda recentment, com a conseqüència d’un accident d’esquí.

“És una cursa molt exigent, especialment pel que fa l’aspecte físic. Són etapes llargues, de més de 100 quilòmetres de recorregut, pel desert. Des de fa setmanes que seguim un pla d’entrenament físic que ens han preparat que inclou sortides amb la bicicleta, però també gimnàs”, explica Casamitjana. “L’objectiu? Acabar-la. Acabar la cursa seria un èxit per a nosaltres que hi participem com a amateurs”, destaca Casamitjana. Cal dir que dels 600 inscrits, només 70 són dones.

Entre les empreses i institucions locals que els donen suport en aquesta iniciativa hi ha la farmàcia d’Alp, La Molina, el gimnàs Cenit de Fontanals i els ajuntaments d’Alp i Puigcerdà.

La competició ha estat guanyada en dues ocasions per la corredora resident a la Cerdanya, Anna Ramírez.

Sis pallaresos a la cursa

La Titan Desert by Garmon també comptarà amb la presència de sis pallaresos amants del ciclisme. Aquests són Eduard Morcillo, Jordi Marco, David Carrillo, Albert Sànchez, Carlos Nufrio i Josep Maria Vidal que del 29 d'abril al 4 de maig participaran en aquesta competició extrema que es fa al desert.

La Titan Desert va presentar recentment la tretzena edició en un acte celebrat a les oficines de Mercedes-Benz España. Amb un total de 619 quilòmetres i més de 7.500 metres de desnivell positiu, el recorregut de l’edició del 2018 es caracteritza per ser el més complet i exigent de la història. A més, comptarà amb la participació del guanyador del Tour de França, Cadel Evans.

Cinc esportistes cerdanes, inscrites a la 13a edició de la Titan Desert
Comentarios