06.07.2022 |
Viure als Pirineus

COMPETICIÓ D'ESLÀLOM EN AIGÜES BRAVES

Prop de 300 piragüistes a la novena Copa Pirineus

La Copa Pirineus s’ha consolidat com una competició de referència dins el calendari de competició del sud d’Europa i forma part del calendari oficial de la Federació Internacional de Canoa

Miquel Travé foto Agustí Cucurulls
Miquel Travé guanyador de la 8a Copa Pirineus/Agustí Cucurulls
Prop de 300 piragüistes a la novena Copa Pirineus

Prop de 300 piragüistes participaran a la 9a Copa Pirineus, que aquest cap de setmana celebrarà a la Seu d’Urgell. Aquesta serà la novena edició d’una competició d’eslàlom que, com és habitual, està formada per un circuit de proves als dos vessants del Pirineu. En aquesta ocasió, les proves són dues: la del cap de setmana vinent al Parc Olímpic de la Seu d’Urgell i la dels dies 26 i 27 de maig a la població francesa de Pau. Pel que fa al programa, avui es tenen lloc els entrenaments oficials, dissabte tindran lloc les classificatòries i diumenge les semifinals i les finals.

Des que es va posar en marxa l’any 2010, la Copa Pirineus s’ha consolidat com una competició de referència dins el calendari de competició del sud d’Europa i forma part del calendari oficial de la Federació Internacional de Canoa. Aquest fet es tradueix en una participació propera als 300 esportistes (257, concretament) provinents d’una vintena de països de quatre continents que vindran atrets per la qualitat dels escenaris i per l’aval d’una organització experimentada i de garanties. De fet, alguns països aprofiten la Copa Pirineus com a prova de selecció dels seus representants que competiran als equips nacionals de les Copes del Món i Campionats del Món del 2018. En aquest sentit, cal recordar que la Seu d’Urgell serà escenari del 3 al 9 de setembre de la final de la Copa del Món i que al 2018 acollirà el Campionat del Món. A més, en tractar-se d’una prova oberta, té l’al·licient que els joves piragüistes catalans, poden competir amb els millors especialistes mundials, inclosos medallistes en Mundials i Jocs Olímpics, amb tot el que això suposa de cara a la seva progressió.

Cal destacar també l’impacte que la competició suposa per al sector turístic i de serveis de l’Alt Urgell, tant durant els dies de competició com en les jornades prèvies d’entrenament de nombrosos esportistes que preparen la prova.

Prop de 300 piragüistes a la novena Copa Pirineus
Comentarios