La Seu d’Urgell obre la campanya de captació de voluntaris per als Jocs Special Olympics 2018

Arrenca avui dilluns 23 d’abril, Diada de Sant Jordi, amb un estand informatiu al passeig Joan Brudieu de la capital alturgellenca.   

20171022_092503
photo_camera El voluntariat serà fonamental en els Jocs Special Olympics

Aquest dilluns 23 d’abril, Diada de Sant Jordi, la Seu d’Urgell inicia la campanya de captació de voluntaris per als pròxims Special Olympics que tindran lloc entre el 4 i el 7 d’octubre d’aquest any a la nostra ciutat, juntament amb Andorra la Vella (Principat d’Andorra). El Servi d’Esports disposarà d’un estand informatiu al passeig Joan Brudieu de la ciutat on tothom que vulgui fer de voluntari ja es podrà inscriure. 

A partir del pròxim dimarts 24 d’abril i fins al 31 de juliol, els urgellencs i urgellenques majors de 16 anys interessats en fer tasques de voluntariat durant aquests jocs, podran omplir una fitxa d’inscripció que trobaran via web a http://esports.laseu.cat o en format paper l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, a les instal·lacions de la zona esportiva municipal, a l’Oficina Jove de l’Alt Urgell (OJAU) i al Taller Claror. 

Les fitxes omplertes en format paper es podran dipositar tant a l’OAC, a l’OJAU, així com al Servei d’Esports. 

En aquestes butlletes es demana quins idiomes coneix el possible voluntari o voluntària, en quins esports es prefereix fer la tasca de voluntariat, quins dies s’està disposat a fer de voluntari o en quin horari, entre d’altres informacions personals. 

La tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones, Anna Vives, ha manifestat al respecte que “els Special Olympics no serien res sense la participació del voluntariat: esdevé una peça clau per a l’èxit de l’esdeveniment i es converteix, conjuntament amb els atletes, en la veritable essència de la cita”. “Ser voluntari és una experiència enriquidora; però ser-ho dels Special, és una experiència inoblidable”, afegeix Vives. 

El Voluntariat: l’essència dels Jocs Special Olympics 

Els Jocs Special Olympics no es podrien dur a terme sense la tasca que duen a terme els voluntaris, que participen feines tan diverses com el programa de lleure, secretaria, informació, xofers, acompanyants, allotjament, informàtica, avituallament, traductors, premsa, fotografia, esports, primers auxilis, control d’accessos, megafonia, suport a programes de salut, gestió de material, Programa YAP, cerimònies, recorregut de la torxa, etc.

Els voluntaris i els esportistes de Special Olympics compartiran un objectiu comú en uns dies en els quals es barrejaran emocions i esport de competició per totes les capacitats.