CURSES PER MUNTANYA

Martí Lázaro i Mònica Malla s'imposen a l'Escanyabocs, la prova multiesportiva més singular del Pirineu

Escanyabocs 2024 Lázaro
photo_camera Martí Lázaro es va imposar a la categoria masculina de l'escanyabocs 2024 / Roger Torner

Aquest dissabte al matí ha tingut lloc la cursa per muntanya de l’Escanyabocs, la prova multiesportiva que es fa a la Seu d’Urgell i que enguany celebra la XVIIª edició. Forma part del Cadí Circuit Fer de curses per muntanya de l’Alt Urgell i Cerdanya i va comptar amb la participació de 321 persones, repartides en les quatre modalitats.

La cursa principal, organitzada per la Unió Excursionista Urgellenca amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Seu d'Urgell, de 24 km i poc més de 1500 metres de desnivell positiu i que sortia del costat mateix del monestir de Sant Serni de Tavèrnoles a Anserall i arribava al Parc Olímpic del Segre, a la Seu, va ser guanyada pel Martí Lázaro, seguit de l’Enric Buhigas i l’Òscar Monclús, en categoria masculina i la Mònica Malla, la Roser Español i la Mireia Monistrol en la femenina.

05.EscanyabocsMalla
Mònica Malla es va imposar a la categoria femenina de l'Escanyabocs / Roger Torner

En la prova de 12 km van guanyar el Jordi Gallego i l’Aroa Berenguel, en la de 7 km van vèncer l’Àlex Jiménez i la Nausicaa Sauqué i en la de 4,5 km el Mir Dies i l’Ona López, aquestes dues últimes destinades als menors de 15 anys.

Amb aquests resultats, el Lluís Salcedo i la Neus Ramos passen a encapçalar el Circuit Fer. La pròxima cursa serà l’Arruix de Santa Fe a Organyà el dia 1 de juny. Inscripcions i informació a www.circuitfer.cat.