ESQUÍ DE MUNTANYA

L'estació ribagorçana de Boí Taüll repetirà com a prova de la Copa del Món la próxima temporada

La Federació Internacional d’Esquí de Muntanya (ISMF) ha anunciat el calendari per a l’any vinent i de nou, el protagonisme de l'estació ribagorçana estarà assegurat.
Oriol Cardona mundials Boí sprint
photo_camera Oriol Cardona competint a la prova d'esprint del Mundial d'Esquí de Munrtanya de Boí Taüll / Press Skimo Boi Taüll

L'estació ribagorçana de BoíTaüll torna a consolidar el seu posicionament internacional dins de la modalitat d’esquí de muntanya, ja que repetirà com a prova de la Copa del món la próxima temporada 2024-2025. La Federació Internacional d’Esquí de Muntanya (ISMF) ha anunciat el calendari per a l’any vinent i de nou, el protagonisme d’una de les estacions catalanes més reconegudes, estarà assegurat.

Després d’acollir el Campionat Europeu al 2022 i el Campionat del Món al 2023, Boí va estar de nou, en aquesta darrera temporada dins del circuit mundial d’esquí de muntanya. El 27 i 28 de gener, va ser quan la Copa del Món d’Esquí de Muntanya de la Federació Internacional d’Esquí de Muntanya (ISMF); va arribar a l’Alta Ribagorça, on es van disputar dues de les proves a l’estació d’esquí de Boí Taüll, ubicada a la Vall de Boí.

Campionats Europa Boí Taüll 1
Imatges dels Campionats d'Europa celebrats a Boí Taüll / 

Els esportistes catalans tornaran a formar part de l’elit mundial aspirant als llocs més cabdals dels podis internacionals, amb grans protagonistes en l’especialitat d’esprint com l’Oriol Cardona (Skimo Club Camprodon), la Marta Garcia (Cerdanya Skimo Team), i els joves planter, Maria Costa (AE Mountain Runners del Berguedà), Ot Ferrer (AE Mountain Runners del Berguedà) o Laia Sellés (Cerdanya Skimo Club). 

Cal destacar la important aposta que ha fet el Govern català a través de FGC per a poder mantenir l’Esquí de Muntanya de competició al país.

Copa del Món Skimo Boí Taüll 2
Imatge de la celebració dels ISMF Skimo World Championships 2023 a Boí Taüll / Liquen Studio

La ISMF ha anunciat també, que el període de qualificació pels Jocs Olímpics d’Hivern Milano Cortina 2026, s’iniciarà el 1 de novembre de 2024 fins al 21 de desembre del 2025. Per aquest motiu, ja s’han fet públics els primers esdeveniments de la temporada 2025/2026, que se celebraran al llarg del mes de desembre de 2025. 

El nou calendari internacional donarà el tret de sortida el 15 de desembre de 2024 a Courchevel, França. Farà una tercera parada ben a prop de casa, a terres andorranes, el 26 de gener a Arinsal, per després traslladar-se a Boí, el 2 de febrer, on es celebraran de nou, dues proves, l’esprint i els relleus mixtes. El calendari recórrer altres localitzacions de renom com la Val Martello a ItàliaVillars-surs-Ollon a Suïssa, tot amb un final apoteòsic a Tromso, Noruega.