PIRAGÜISME

Lluís Grau rep la insígnia del Comitè Olímpic Espanyol per la seva trajectòria en el món del piragüisme

A la mateixa "Gala Nacional del Piragüismo", celebrada a Madrid, el palista de la Seu d’Urgell, Miquel Travé, va rebre el guardó com a millor piragüista junior

Lluís Grau i Núria Vilarrubla
photo_camera Lluís Grau i Núria Vilarrubla

Lluís Grau, palista, entrenador, àrbitre i directiu del Club Cadí Canoë Kayac, ha estat guardonat amb la insígnia del Comitè Olímpic Espanyol per la seva aportació al piragüisme, durant la "Gala Nacional de Piragüismo" celebrada dissabte passat a Madrid. Lluís Grau va coincidir a la “Gala del Piragüismo” amb Marc Vicente, qui recollia el guardó en nom del Miquel Travé com a millor piragüista júnior. Miquel Travé no va poder assistir a l'acte, per bé que es troba concentrat amb la Selecció Espanyola a la població francesa de Pau.

Lluís Grau, reconeixement a tota una trajectòria

Lluís Grau va néixer l’any 1963 a Montferrer (Alt Urgell), va començar a remar als 12 anys al Club Cadí (llavors Sedis Kayak), després va continuar com a entrenador i ara com a directiu de la Federació Espanyola. Des de l’any 1987, s’ha dedicat plenament al piragüisme, en la vessant tècnica i organitzativa. Lluís Grau ha treballat al llarg de les darreres dècades en l'organització de proves d'eslàlom d'aigües braves, com Copa del Món al Parc Olímpic del Segre, i també ha impulsat i consolidat nous projectes com la Copa Pirineus i la Segre Cup, actualment incloses al calendari de la Federació Internacional de Piragüisme (ICF). Al llarg dels darrers anys, Lluís Grau i Núria Vilarrubla ha contribuït a l'expansió de l'eslàlom d’aigües braves en països com ara el Brasil, l'Argentina, Mèxic, Costa Rica i Veneçuela, codirigint projectes de tecnificació.

Miquel Travé, una gran promesa

El palista Miquel Travé, de la Seu d’Urgell, ha aconseguit uns resultats extraordinaris a les competicions dels darrers anys i s’endevina a ulls de tothom com una gran promesa del piragüisme mundial en aigües braves. Aquest és el seu palmarès: Subcampió del Món Júnior en C1 (Bratislava, Eslovàquia); 15è en el Campionat del Món Sènior (Pau, França); 4rt. d’Europa Júnior en C1 (Hohenlimburg, Alemanya); 6è d’Europa Júnior en K1 (Hohenlimburg, Alemanya); Subcampió del Món Júnior Patrulles en C1 (Bratislava, Eslovàquia); Subcampió del Món Júnior Patrulles en K1 (Bratislava, Eslovàquia); Subcampió d’Europa Júnior Patrulles en C1 (Hohenlimburg, Alemanya); 6è del Món Sènior Patrulles en C1 (Pau, França); Subcampió d’Espanya absolut en C1 (Sabero, Lleó); Campió d’Espanya (Júnior) en C1 (Sabero, Lleó).