28.01.2022 |
Viure als Pirineus

PIRAGÜISME

El pallarès Lluís Rabaneda opta a la vicepresidència de la Federació Internacional de Piragüisme

El dirigent esportiu presideix actualment la Comissió d'Estil Lliure de la International Canoe Federation (ICF)

Lluís Rabaneda
Lluís Rabaneda a la plaça de Llavorsí, davant la seu de l'empresa Roc Roi /@lluisrabaneda
El pallarès Lluís Rabaneda opta a la vicepresidència de la Federació Internacional de Piragüisme

El pallarès Lluís Rabaneda, actual president de la Comissió d'Estil Lliure (Freestyle) de la International Canoe Federation (ICF), ha estat proposat per la Federación Española de Piragüismo per ocupar una de les tres vicepresidències de la federació internacional. L'elecció s'haurà de fer en el pròxim congrés mundial de la ICF que se celebrarà, en una seu encara per determinar, possiblement a Bangkok, l'abril del 2021. Serà precisament en aquesta reunió quan s'escollirà al substitut de l'actual president, José Perurena, que deixa el càrrec, després de dotze anys al capadavant de la ICF. Perurena ja va anunciar que no es tornaria a presentar a la reelecció. La Federación Española de Piragüismo proposarà al ICF nomenar-lo 'president honorífic'.

Lluís Rabaneda 2

El perfil

Lluis Rabaneda i Caselles va néixer el 1972 a Llavorsí (Pallars Sobirà), presideix el Comitè d'Estil lliure des de 2005 i és membre del Comitè de Direcció de la ICF. El dirigent pirinenc porta tota la vida vinculat al piragüisme, primer com a palista i després com a organitzador i impulsor dels primers campionats internacionals d'estil lliure celebrats a Sort, a la Noguera Pallaresa. A Sort i a la Noguera Pallaresa s'hi van disputar algunes de les primeres competicions i s'hi va organitzar també la primera Copa d'Europa (1999) i el primer Campionat del Món (2001). Malgrat tot, la modalitat d'Estil lliure no va ser reconeguda oficialment per la ICF fins a l'any 2006.

Roc Roi, una empresa familiar d'abast internacional

Els germans Carlos i Lluís Rabaneda van fundar el 1996, a Llavorsí, l'empresa d'esports d'aventura Roc Roi. Ho van fer amb la voluntat de satisfer una demanda cada vegada més creixent d'activitats a la natura. En la creació del servei, Roc Roi ha buscat l'excel·lència, la innovació, la màxima qualitat i la competitivitat amb la voluntat de deixar satisfeta la clientela. Amb l'obertura d'aquestes franquícies volen prestar serveis de ràfting, descensos en barrancs, caiac, hidrotrineu, organització de trescs, raquetes, motos de neu, múixing, paintball, vela, catamarà, surf de vela big sup, entre d'altres. A més d'aquestes activitats franquiciades, també volen oferir la possibilitat de posar en marxa plans directors i de gestió d'estacions d'esquí i productes per administracions, així com invertir capital propi per crear estructura de serveis.

Roc Roi bis

(Foto: Els germans Carlos i Lluís Rabaneda, fundadors de l'empresa d'esports d'aventura Roc Roi)

Els germans Rabaneda tenen altres línies de negoci. Una d'elles és la fabricació i distribució de material esportiu. Ho fan sota la marca River People Stuff. Es fabrica a la Xina i Vietnam i es comercialitza amb d'altres marques d'arreu. Una tercera línia de negoci és la d'organització d'esdeveniments esportius durant tot l'any a qualsevol indret del territori català. Actualment el grup dóna feina a 55 persones, tot i que en moments puntuals poden arribar a ser 250, i tenen una facturació de 3,5 milions d'euros.

El pallarès Lluís Rabaneda opta a la vicepresidència de la Federació Internacional de Piragüisme
Comentarios