CURSES PER MUNTANYA

Laura Orgué i Marco Moreira, guanyadors de la 2a edició de la Vertical Urgellet

Laura Balets i Gemma Pla, en la categoria femenina; i Òscar Jorba i Amadeu March, en la categoria masculina han completat els podis.
2a Vertical Urgellet 1
photo_camera Podi femení de la 2a Vertical Urgellet, amb Laura Orgué en la primera posició / esports.laseu.cat

Laura Orgué i Marco Moreira, s'han proclamat guanyadors de la 2a edició de la Vertical Urgellet que s'ha celebrat aquest diumenge, coincidint amb la Fira de Sant Ermengol, amb  82 participants i una climatologia excel·lent. Laura Balets i Gemma Pla, en la categoria femenina; i Òscar Jorba i Amadeu March, en la categoria masculina han completat els podis. 

2a Vertical Urgellet 2
Podi masculí de la 2a Vertical Urgellet, amb Marco Moreira en la primera posició / circuitfer.cat

La Vertical Urgellet és una cursa per muntanya en modalitat quilòmetre vertical oberta a participants majors de 13 anys, amb un únic recorregut i inclosa en el Circuit Fer de curses per muntanya.

Circuit i recorregut

La Vertical Urgellet, cursa en modalitat de quilòmetre vertical, ha sortit del Palau d'Esports de la Seu d'Urgell i s'ha enfilat fins el Roc de la Guàrdia, a uns 1.400 metres aproximadament. La segona edició d’aquesta cursa ha presentat un recorregut 5,75 km de distància 791 metres de desnivell positiu acumulat.

2a Vertical Urgellet 3
Sortida des del Palau d'Esports de la Seu d'Urgell de la 2a Vertical Urgellet / esports.laseu.cat

El circuit, pràcticament sempre en pujada, combina trams més atlètics amb pendents força exigents. Durant el recorregut hi ha hagut un avituallament líquid en el quilòmetre 4,200 i un avituallament líquid i sòlid a l'arribada. 

El descens s'ha fet pel mateix recorregut, excepte el primer tram de baixada, que ha transcorregut per un camí alternatiu per evitar encreuaments amb els participants que arribaven a la meta.

comentaris