ESQUÍ DE MUNTANYA

La cerdana Laia Sellés, plata a la general de la Copa del Món sub-18 d'Skimo

Sellés s'adjudica el segon lloc a la classificació general en les darreres proves celebrades a Molde (Noruega).
Laia Sellés Molde Noruega 2
photo_camera La cerdana Laia Sellés plata a la general de la Copa del Món sub-18 de Skimo / ©YWC Molde 2024/Einar Engdal

L'esquiadora cerdana Laia Sellés s'ha adjudicat el segon lloc a la classificació final de la Copa del Món d’esquí de muntanya, en la categoria sub-18, en les darreres proves celebrades a Molde (Noruega).

Després d'una setmana intensa de competicions, on l'esquiadora de Lles de Cerdanya va aconseguir dues medalles, també va sumar els punts necessaris per passar del seté lloc a la general que ostentava abans del desplaçament fins al segon final amb un total de 478 punts, només superada per la italiana Vanessa Marca, amb 530 punts.

A la prova Vertical va obtenir un bronze, darrera de la xinesa Yuzhen Cidan i l’eslovena Klara Velepec.  A la individual la plata, un cop més, després de Yuzhen Cidan i superant aquest cop a Klara Velepec.

A la prova de relleus mixtos, amb el seu company Biel Pujol, van assolir la quarta posició darrera els equips de la Xina i França i superant equips com Andorra, Itàlia i Suïssa que són molt competitius.

Dijous, en l'Esprint, prova en la qual acostuma a destacar, un mal dia amb diverses errades la van deixar fora de la final, però la victòria va quedar en mans de la seva companya d'equip Erola Rocías.

Laia Sellés Molde Noruega 1
La cerdana Laia Sellés plata a la general de la Copa del Món sub-18 de Skimo / ©YWC Molde 2024/Einar Engdal

Laia Sellés completa amb aquest resultat els objectius que s’havia marcat per aquesta temporada: primera o segona a la general de la Copa del Món, i assolir les tres victòries als Campionats d’Europa disputats a Flaine-Chamonix (França).

El seu palmarès actual:

•    Campiona del Món Esprint sub-18 Boí Taüll 2023

•    Subcampiona del Món Individual sub-18 Boí Taüll 2023
Subcampiona del Món Vertical sub18 Boí Taüll 2023

•    Triple campiona d’Europa sub-18 (Esprint, Individual, Vertical) 2024

•    Triple campiona al Festival Olímpic de la Joventut Europea (Esprint, Individual, Vertical) 2023

•    Subcampiona de la General de la Copa del Món Sub18 2024

•    2 ors, 3 plates, 1 bronze en proves de Copa del Món Sub18

•    Guardonada com a Esportista Revelació 2023 pel Comité Olímpico Español, desembre 2023 i la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya, febrer 2024.