MOTOCICLISME

Josep Garcia es proclama campió de la 39a edició de l’Enduro del Segre celebrada a Oliana

Garcia ha estat el guanyador indiscutible de la carrera, seguit per Zachary Pichon i Alejandro Navarro. Jaume Betriu i Marc Sans s’han posicionat en quart i cinquè lloc respectivament.
Enduro Oliana 3
photo_camera L’Enduro del Segre ha retornat a Oliana / MC Segre Secció Oliana

Josep Garcia es proclama campió de la 39a edició de l’Enduro del Segre, carrera inclosa dins el Campionat d’Espanya d’Enduro i el Campionat de Catalunya d’Enduro, amb el primer lloc del podi en Scratch els dos dies de competició, en la prova nacional. Zachary Pichon i Antonine Magain l’han seguit en les primeres posicions del podi, amb el segon i tercer lloc, respectivament.

Aquest diumenge, Josep Garcia ha liderat la carrera, amb Antoine Magain i Sergio Navarro seguint-lo en les primeres posicions del podi. Garcia ha estat el guanyador indiscutible de la carrera, amb la primera posició en Scratch dissabte, seguit per Zachary Pichon i Alejandro Navarro. Jaume Betriu i Marc Sans s’han posicionat en quart i cinquè lloc respectivament.

Enduro Oliana 2
 L’Enduro del Segre ha retornat a Oliana / MC Segre Secció Oliana

Pel que fa al Campionat de Catalunya, la categoria Elit ha estat liderada, novament, per Garcia, seguit en segon lloc pel pilot nargoní, Jaume Betriu, i Marc Sans, en tercera posició.

L’Enduro del Segre ha comptat amb un recorregut d’uns 55 quilòmetres, per diferents corriols i trialeres dels municipis d’Oliana i Bassella, amb tres especials dins la ruta. L’extreme test, situat al mateix centre del poble d’Oliana, ha creat gran interès entre el públic, amb l’estrena de la zona el mateix divendres, amb el Super Test, on Josep Garcia es va emportar el primer lloc, amb 1:50’, seguit per Zachary Pichon i Sergio Navarro, a menys d’un segon.

Enduro Oliana 1
 L’Enduro del Segre ha retornat a Oliana / MC Segre Secció Oliana

Les altres dues especials de la carrera s’han situat dins el municipi de Bassella, a la llera del pantà de Rialb, una d’uns 4 quilòmetres i la més llarga, al costat del nucli d’Aguilar, amb uns 9 quilòmetres.

L’organització ha prioritzat empreses i productors del territori per a realitzar els trofeus de la carrera, així com els diferents obsequis entregats de Taurus, Motocard, la Casa de la Pizza, Formatges Castell-llebre, Formatges l’Oliva, Sastret’s i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell.

La carrera, que ha tingut com a centre neuràlgic, el nucli d’Oliana ha suposat el retorn de la secció d’Oliana del Moto Club Segre a l’organització d’un esdeveniment d’enduro, després de la pandèmia. L’últim Enduro del Segre, que va tenir lloc a Oliana, va ser el 2017, des de llavors l’organització ha celebrat diferents edicions de la carrera Oliana Off Road, fins que la Covid-19, va obligar a aturar l’activitat.