05.10.2022 |
Viure als Pirineus

RAQUETES DE NEU

Georgina Gabarró, del Grup Excursionista d'Oliana, bronze al campionat d'Europa de Raquetes de Neu

Les catalanes Laia Andreu i Georgina Gabarró han pujat al podi de la Ciaspolada, el campionat d'Europa de Raquetes de Neu que s'ha celebrat a la Val di Non, al Trentino italià. 
Campionat Europa raquetes de neu 3 bis
Andreu i Gabarró, amb les medalles aconseguides a la Ciaspolada / FEEC
Georgina Gabarró, del Grup Excursionista d'Oliana, bronze al campionat d'Europa de Raquetes de Neu

La prestigiosa prova de la Val di Non, al Trentino italià, que aquest any celebrava la seva 48a edició, ha servit també com a campionat d’Europa de l’especialitat. Una cita especial per a l’osonenca establerta al bages Laia Andreu (CE Callús). Andreu ha estat la gran dominadora de la competició els darrers anys. Aquest cop, però, s’ha quedat a les portes de la victòria, que ha estat per la local Anna Laura Mugno. L'italiana s’ha proclamat campiona d’Europa i ha estat l’única capaç de superar a les dues corredores de la selecció catalana, Laia Andreu, segona, i Georgina Gabarró (GE Oliana), tercera.

Campionat Europa raquetes de neu 4(Foto: Els quatre catalans han quedat dins del top 20 europeu / FEEC)

Gabarró segueix amb el seu any d’or i ha començat la temporada hivernal de la millor forma possible, amb un bronze al Campionat d’Europa de Raquetes de Neu en el seu debut oficial amb la selecció catalana. I Laia Andreu segueix a una victòria de ser la dona que ha aconseguit més triomfs a la Ciaspolada. Arribava a aquesta edició amb les victòries del 2012, 2015, 2017 i 2018, a una sola victòria de la italiana Laura Fogli.

En categoria masculina, David Prades (AE Matxacuca) ha entrat dins del top 10 amb un destacat novè lloc, i el vallenc Marc Toda (UEC Anoia) ha acabat la cursa en setzè lloc, dins del top 20 europeu. La cursa masculina se l’ha emportat l’italià Cesari Maestri, que s’ha proclamat campió d’Europa per davant dels dos espanyols Ignacio Hernando i Roberto Ruiz.

Campionat Europa raquetes de neu 2(Foto: La selecció catalana de raquetes de neu, a la Ciaspolada, al Trentino italià  / FEEC)

Cada any el recorregut de la cursa canvia i aquest any finalment ha tingut només 4 km, quan se n’havien anunciat 7. El recorregut canviant de la Ciaspolada és un dels alicients que cada any es troben els corredors. En aquest sentit, Marc Toda destacava que el circuit ha estat molt ràpid i que els esportistes quan han creuat la meta es pensaven que encara quedava una volta.

El calendari de la temporada 2022, si la pandèmia ho permet, seguirà aquest mes de gener als Campionats d’Espanya a Navarra el cap de setmana del 15 i 16. I la selecció catalana tindrà tres cites internacionals més. A França, a l’Ubaye Snow Trail, el 20 de febrer; a Noruega, a l'Arctic Snowshoe Race, el 26 de març, i a l’Argentina, a la Copahue Extremo, el 3 de setembre. A Catalunya, el 20 de març es disputarà el campionat de Catalunya de l’especialitat a la Pocatraça.

Georgina Gabarró, del Grup Excursionista d'Oliana, bronze al campionat d'Europa de Raquetes de Neu
Comentarios